Een toetsenbord toevoegen op de iPhone en iPad

© PXimport

Een toetsenbord toevoegen op de iPhone en iPad

Geplaatst: 27 februari 2015 - 06:17

Aangepast: 14 december 2022 - 15:46

Richard Borgman

Voor het eerst is het mogelijk om een ander toetsenbord te installeren op de iPhone en iPad. In iOS 8 is een functie om een toetsenbord van een derde partij te activeren.

Tot iOS 8 moest je het doen met het toetsenbord dat Apple zelf heeft ontworpen. In het nieuwe besturingssysteem is het mogelijk om apps van derden te installeren en te gebruiken. De toetsenborden zijn te downloaden als apps in de App Store.

Via een app

Als je een nieuw toetsenbord wilt gebruiken, zul je dus een gratis of betaalde app moeten downloaden en installeren. De app verschijnt net als andere apps gewoon op een van de schermen van de iPhone of iPad. Nu is het toetsenbord nog niet te gebruiken. Daarvoor moet je eerst het nieuwe toetsenbord inschakelen in de instellingen.

Zo voeg je het toetsenbord toe

- Open de Instellingen-app

- Tik naar Algemeen

- Tik op Toetsenbord

- Tik in het volgende scherm op Toetsenborden

- Via Voeg toetsenbord toe... kun je nu het toetsenbord selecteren

Als je in een app nu daadwerkelijk het nieuwe toetsenbord wilt gebruiken, tik je op het wereldbolletje. In het menu dat nu wordt weergegeven, kies je het gewenste toetsenbord.

 

© PXimport

Ben je toch niet tevreden met het toetsenbord en wil je het als keuze verwijderen, dan druk je in het toetsenbordmenu op "Wijzig". Door op het rode cirkeltje te tikken verwijder je het toetsenbord. Je kunt ook de volgorde wijzigen door aan de rechterkant een item naar de juiste positie te slepen.

Voor het volledige functioneren van sommige apps is het nodig om de app volledige toegang te geven tot je aanslagen. Tik op een toetsenbord en schakel in het volgende scherm "Geef volledige toegang" in.

Bekende voorbeelden van toetsenborden van derde partijen zijn SwiftKey Keyboard, Swype en Gif Keyboard.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten