Zo kun je anoniem bellen op Android

© PXimport

Zo kun je anoniem bellen op Android

Geplaatst: 29 juni 2021 - 02:06

Aangepast: 25 november 2022 - 11:00

Wesley Akkerman

Het kan zijn dat je een keer iemand of een bedrijf wil of moet bellen, maar dat je niet wil dat diegene of dat bedrijf je nummer heeft. Op Android kun je gewoon anoniem bellen wanneer je dat wil en in dit artikel leggen we je uit hoe je dat precies doet.

Anoniem bellen kan op verschillende manieren op Android. Met sommige smartphones kun je dat op systeemniveau instellen, maar bij andere kan dat soms niet. Daarom behandelen we eerst de meest handige en voor de hand liggende optie. Je maakt dan gebruik van de #-knop.

 • Open de belapplicatie op je Android

 • Open het scherm waar je nummers intoetst

 • Typ nu #31# in en vul vervolgens het nummer in dat je wil bellen

 • Als je dat nummer nu belt, dan ziet degene aan de andere kant van de lijn jouw nummer niet

Anoniem bellen op Android

Omdat het vervelend kan zijn dat je dit meerdere keren zou moeten doen met hetzelfde nummer, kun je ook instellen dat een specifiek nummer altijd anoniem gebeld wordt. Het nummer dat je belt moet je dan opslaan tussen je contacten, zoals je dat gewend bent. Heb je het nummer (reeds) opgeslagen, dan kunnen we beginnen met de kleine aanpassing.

 • Ga naar je contactenapplicatie en zoek het nummer op dat je anoniem wil bellen

 • Bewerk het contact (dat kan meestal via het penicoontje) en selecteer het telefoonnummer

 • Gaat het om een Nederlands nummer? Voeg dan wederom #31# toe aan het begin (gaat het om een buitenlands nummer, dan moet je die 31 vervangen voor de landcode in kwestie)

 • Als je het nummer nu opslaat, dan zal je Android dit nummer altijd anoniem bellen

Mochten de twee bovenstaande functies niet werken op je smartphone, neem dan contact op met de klantenservice van de fabrikant. Op sommige Android-telefoons werkt anoniem bellen namelijk net even anders.

© PXimport

Regelen op systeemniveau

Bij sommige Android-toestellen kun je anoniem bellen regelen op systeemniveau, zoals op Samsung-smartphones. Niet elke Android-telefoon biedt dit op systeemniveau aan. Kom je dus niet verder met de onderstaande stappen, dan ben je aangewezen op de bovenstaande methode.

 • Open eerst de telefoonapplicatie op je Android

 • Druk op de drie puntjes (rechts bovenin) en selecteer instellingen

 • Zoek een functie genaamd Aanvullende services

 • Selecteer nu Beller-id weergeven

 • In het volgende scherm kies je voor de optie Nummer verbergen

Tot slot

Tot slot willen we nog even benadrukken dat je een optie als anoniem bellen niet lukraak kunt misbruiken. Hoewel de ontvanger van het gesprek jouw nummer niet ziet, ziet de provider jouw nummer wel. Mocht je dus iemand gaan lastig vallen door diegene anoniem te bellen, dan kan je telefoonnummer opgevraagd worden bij de provider. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000