Zo kun je alle berichten van je iPhone verwijderen

Berichten op je iPhone nemen al snel flink wat ruimte in beslag. Hier laten we zien hoe je snel alle (of bijna alle) berichten van je apparaat kunt wissen.

Als je ruimte op je iPhone wilt vrijmaken probeer je waarschijnlijk eerst grote videobestanden, foto’s en apps te verwijderen. Maar wist je dat je in sommige gevallen gigabytes vrij kunt maken door simpelweg je berichten te wissen? Hier laten we een snelle manier zien om dit te doen. Lees ook: Zo kun je SMS'jes permanent van je iPhone verwijderen.

Berichten automatisch verwijderen

Als je iPhone zo is ingesteld dat alle berichten eindeloos bewaard worden, komt je opslagruimte snel vol te staan. Je kunt deze instelling wijzigen onder Instellingen > Berichten. Druk op Bewaar berichten en maak een keuze uit automatisch verwijderen na 30 dagen, een jaar, of nooit.

Als je 30 dagen kiest, worden alle berichten die ouder dan 30 dagen zijn meteen van je apparaat verwijderd. Je bent dan alvast een groot deel kwijt.

Gewoonte

Daarna moet je handmatig de berichten van de afgelopen 30 dagen doorspitten om te zien wat je alvast weg kunt gooien. Maak er daarna een gewoonte van om berichten die je niet nodig hebt meteen weg te gooien, anders blijven ze alsnog 30 dagen staan, en nemen ze dus 30 dagen lang onnodig ruimte in beslag.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000