© PXimport

Zo houd je je AirPods schoon

Smartphone & tablet

Geplaatst: 26 mei 2019 - 13:06

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Justin Doornekamp

Gebruik je je AirPods iedere dag met veel plezier? Dan zullen je oordopjes van Apple er waarschijnlijk niet meer zo wit uitzien als toen je ze kocht. Tijd om je AirPods schoon te maken!

Het zal in de eerste instantie even zoeken zijn naar de beste manier om je oortjes schoon te maken. Ze zijn namelijk niet waterdicht en met een prijskaartje van 179 euro ook niet bepaald goedkoop. Daarom kun je mogelijk wel wat tips gebruiken.

Apple zelf zegt dat je een zachte, pluisvrije doek moet gebruiken om de buitenkant van de oordopjes te reinigen en dat je moet voorkomen dat er vloeistof in de openingen terechtkomt. Met een dergelijke doek krijg je alledaagse vlekken er zonder reinigingsmiddel of water af.

Om de microfoon en het luidsprekergaas schoon te maken, kun je volgens Apple het beste een droog wattenstaafje gebruiken. Verwijder met een schone en droge, zachte borstel vuil uit het gaas. Probeer het bijvoorbeeld met een kleine siliconen bakkwast, maar controleer uiteraard wel eerst even of deze niet is gebruikt bij het koken om schade aan je oortjes te voorkomen.

Apple raadt ook af om scherpe voorwerpen of schurende materialen te gebruiken voor het schoonmaken van je AirPods.

Oplaadcase schoonmaken

AirPods kun je ook aanschaffen met een oplaadcase. Als je deze case ook eens schoon wilt maken, gebruik je hier volgens Apple het beste een microvezeldoek voor. In principe zou een droge doek voldoende moeten zijn, maar voor hardnekkige vlekken kun je de doek wat vochtig maken met isopropylalcohol (schoonmaakalcohol) van 70%. Zorg er wel voor dat er dan geen vloeistof in de oplaadpoorten terechtkomt.

Net als met de AirPods, kun je ook de Lighting-connector schoonmaken met een borsteltje.

© PXimport

Wanneer je je AirPods schoon moet maken

Al het vuil dat op je luidsprekergaas terechtkomt komt de geluidskwaliteit niet bepaald ten goede, dus het kan geen kwaad om één keer per week een schone doek over je oortjes te halen. Je kunt altijd een microvezeldoek gebruiken op het moment dat de oortjes wat vochtig zijn, al wil je eigenlijk in de eerste plaats al voorkomen dat ze vochtig worden. Hardlopen met AirPods is dan ook niet aan te raden: daar kun je het beste andere oordopjes voor uit zoeken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000