Kompas nodig? Zo doe je dat in Apple Maps en Google Maps

© PXimport

Kompas nodig? Zo doe je dat in Apple Maps en Google Maps

Smartphone & tablet

Geplaatst: 6 juni 2014 - 10:00

Aangepast: 24 november 2022 - 10:58

Redactie

Zoeken met Google of Apple Maps is ontzettend handig, maar met de verborgen functie van het kompas wordt de juiste locatie vinden alleen maar simpeler. Je stelt je kompas in en ziet direct of je ook de goede kant oploopt. Een verkeerde afslag nemen zal niet snel meer gebeuren.

Als Android-gebruiker heb je alleen toegang tot Google Maps, iOS-gebruikers kunnen zowel van Google Maps als Apple Maps gebruikmaken. Voor Windows Phone zijn deze apps niet beschikbaar, maar daar kun je terecht bij Here Maps voor een soortgelijke kompas-functie.

Apple Maps

Als je Apple Maps opstart zie je links onderin van het scherm een pijl staan. Als je hier eenmaal op klikt zie je de locatie waar jij je bevindt. Druk je hier nogmaals op, dan verschijnt er rechts bovenin het scherm een kompas. Ook verschijnt er een blauw blikveld aan de kant waar je iPhone op gericht is. Als je de iPhone recht voor je houdt, zie je welke kant je oploopt en is een verkeerde afslag nemen haast onmogelijk.

© PXimport

Het blauwe gezichtsveld geeft precies aan welke kant je oploopt.

Google Maps

Voor zowel Android-smartphones als iPhones werkt de kompasfunctie in Google Maps hetzelfde. Als je deze app opent, moet je gps op je smartphone aanstaan om Google jouw locatie te laten bepalen. Als dit is gelukt, druk je rechts onderin je scherm op de pijltjestoets. Deze verandert in een minikompas en het scherm zal op de kaart inzoomen. Je ziet bij het blauwe bolletje een pijltje verschijnen in de richting die je oploopt. Als je draait, dan draait ook het beeld mee. Je weet precies welke kant je op loopt.

© PXimport

Google Maps zoomt in en draait het beeld met je mee.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000