Zo verander je de app icoontjes in Android

© PXimport

Zo verander je de app icoontjes in Android

Geplaatst: 18 november 2019 - 08:41

Aangepast: 24 november 2022 - 13:45

Stefanie Katzenbauer

Android biedt veel mogelijkheden tot personalisatie. Zo kun je niet alleen simpelweg je achtergrond veranderen, maar zelfs hele nieuwe launchers installeren en personaliseren. Maar wist je dat je ook het uiterlijk van de app icoontjes naar jouw eigen smaak kan aanpassen? Je app icoontjes veranderen in Android doe je met onderstaande tips.

App icoontjes veranderen in Android kan op twee manieren. Zoals we al eerder noemden kun je het uiterlijk van je telefoon compleet veranderen door zelf een launcher te installeren en te personaliseren. De andere manier om je app icoontjes te veranderen is om hier een speciale iconen pack voor te downloaden.

App icoontjes veranderen met een launcher

We maakten eerder al een artikel over de 5 beste launchers voor Android. Om het uiterlijk van je telefoon aan te passen, kun je een van deze launchers kiezen. Maar natuurlijk zijn er in de Playstore nog veel meer mogelijkheden te vinden. Check vooral de reviews van andere gebruikers even om te zien hoe de betreffende launcher bevalt en controleer ook of de app zelf compatibel met jouw apparaat is.

Nadat je de launcher naar keuze geïnstalleerd hebt, zal deze automatisch vragen of je de app als standaard wil instellen. Voor dit artikel maken we gebruik van de Nova Launcher. In deze app kun je bijna alles naar eigen smaak instellen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf de vorm van je app icoontjes bepalen door bij Nova Launcher instellingen vervolgens pictogramstijl te selecteren. Door de schuifjes aan te passen, kun je zelf ronde, vierkante of zelfs ovale pictogrammen maken. Daarnaast kun je ook aanpassen of je de apps allemaal naast elkaar wil zien, of wil weergeven in een lijst. Stel je eigen kleurenschema samen door achtergrondkleuren te matchen met de kleur van de beschrijvingen en je bent al een heel eind op weg. Als je nog nooit eerder met een launcher gewerkt hebt, is het even puzzelen voordat je alle opties en functies onder de knie hebt.

© PXimport

App icoontjes veranderen met een app

Ben je echt op zoek naar een compleet ander uiterlijk voor je app icoontjes? Dan kun je ook een icon pack downloaden. Deze packs kunnen overigens ook in combinatie met de Nova launcher gebruikt worden. Op deze manier kun je nóg meer aanpassingen doorvoeren.

Met een app is het uiterlijk van je app icoontjes veranderen een makkelijk klusje. Je downloadt simpelweg een app met iconen die jou aanspreken, of die de mogelijkheid bieden om je eigen plaatjes aan de iconen toe te voegen. Voorbeelden van icon pack apps zijn Viral iconpack, Awesome Icons en Icon changer. In deze apps kun je de app selecteren waarvan je het icoon wil veranderen. Vervolgens kies je een gewenst vervangend icoon, of je neemt zelf een foto. Met Awesome Icons kun je ook meerdere icon packs inladen en vervolgens uit alle beschikbare icoontjes kiezen. 

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000