Google’s nieuwe modulaire toestel komt in januari 2015 op de markt

© CIDimport

Google’s nieuwe modulaire toestel komt in januari 2015 op de markt

Smartphone & tablet

Geplaatst: 16 april 2014 - 10:02

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:46

Redactie

Google’s nieuwe telefoon is net een zelfbouwproject: stukjes met verschillende onderdelen die je zelf in elkaar kunt zetten. Niet zo gek dus dat bij een projectconferentie over het toestel iedereen stond te trappelen om de telefoon eindelijk te zien.

Projectleider Paul Eremenko probeerde het publiek bij de de start van de conferentie enigszins te temperen, aangezien de telefoon de dag ervoor een barst in het scherm had opgelopen en het niet geboot kon worden. Het is de bedoeling dat het toestel in januari 2015 verkrijgbaar is.

Knap kunstje

Desondanks blijft het toestel een knap staaltje werk. Met Project Ara probeert Google de telefoon zoals wij die kennen opnieuw uit te vinden. In plaats van elk jaar een nieuw toestel aan te schaffen omdat je je oude telefoon niet kunt upgraden, kun je er nu voor kiezen om een een gedeelte van je telefoon te vervangen. Het toestel bestaat uit een soort telefoonlego: losse onderdelen die je in elkaar kunt klikken met electro-permantente magneten.

Zelf onderdelen vervangen

Zo kun je helemaal zelf bepalen wat je belangrijk vindt en wat je wilt wijzigen als bepaalde onderdelen aan vervanging toe zijn. Het basismodel zal $50 gaan kosten, maar duurdere versies zullen voor $500 en meer over de toonbank gaan. Al met al een ambitieus project, waarvan we hopen dat het gaat werken. Want wie wil er nu niet een toestel dat 6 jaar of langer mee zou moeten gaan?

Nog twee conferenties

De Project Ara conferentie is de eerste stap in de goede richting voor het initiatief. Er worden dit jaar nog twee van deze conferenties gehouden, met hoplelijk werkende prototypes. Of het Google lukt om de telefoon succesvol uit te brengen is de vraag, maar wij houden het in ieder geval nauwlettend voor je in de gaten. 

Bron: Wired

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000