Xiaomi 's nieuwste smartphone heeft een bijna randloos beeldscherm

Xiaomi 's nieuwste smartphone heeft een bijna randloos beeldscherm

Smartphone & tablet

Geplaatst: 25 oktober 2016 - 07:24

De Chinese smartphonemaker Xiaomi heeft een Concept Phone onthuld die volgende maand de verkoop ingaat. De Mi Mix is een opvallende verschijning: de voorkant van de telefoon bestaat vrijwel geheel uit scherm. Het 6,4 inch toestel is daarom even groot als de iPhone 7 Plus, die een 5,5 inch scherm heeft.

Xiaomi presenteerde de Mi Mix op een evenement in China, en dat is officieel het enige land waar de smartphone wordt uitgebracht. De Mi Mix heeft een keramische behuizing met enorm 6,4 inch beeldscherm. Omdat het scherm nagenoeg randloos is, ziet de telefoon er futuristisch uit en is hij een stuk kleiner dan de concurrentie. Ter vergelijking: hij is even groot als de Huawei Nexus 6P (5,7 inch scherm) en de iPhone 7 Plus (5,5 inch scherm). Omdat de enige schermrand aan de onderkant zit, is er weinig tot geen ruimte voor vertrouwde onderdelen. Zo is een microfoon geschrapt; het geluid wordt verstuurd door een audio-technologie die in de behuizing zit. De frontcamera is vijftig procent kleiner dan de gemiddelde camera en de nabijheidssensor is vervangen door een ultrasonische sensor in het scherm. 

Krachtige hardware

Naast een opvallend ontwerp is de Mi Mix ook uitgerust met krachtige hardware. Er wordt gebruikgemaakt van de nieuwste Snapdragon-chipset en maximaal 6GB werkgeheugen en maar liefst 256GB opslaggeheugen. De achterkant huisvest een 16 megapixel camera en de 4400 mAh accu laadt op via een usb-c-poort. Verder heeft het apparaat een vingerafdrukscanner en draait hij op Android 6.0 Marshmallow.

De Xiaomi Mi Mix is vanaf begin november te koop in China voor vijfhonderd euro.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000