WhatsApp-gesprekken overzetten naar Telegram: zo doe je dat

© PXimport

WhatsApp-gesprekken overzetten naar Telegram: zo doe je dat

Geplaatst: 5 maart 2021 - 08:58

Aangepast: 25 november 2022 - 10:49

Wesley Akkerman

Er is de laatste tijd veel te doen omtrent WhatsApp, waardoor veel mensen besluiten de overstap te maken naar een andere communicatiedienst. Of dat een handige zet is, is nog altijd de vraag – in Europa ben je als consument namelijk redelijk goed beschermd.

Een veelgebruikt alternatief op WhatsApp is de Russische communicatiedienst Telegram. Met die app kun je chatten en bellen, verstuur je foto’s en video’s, maak je gebruik van stickers en gifjes en bepaal je helemaal zelf hoe de interface eruitziet. Een prima chatapplicatie dus, even los van de privacybezwaren die bestaan. Als je wil overstappen naar Telegram vanuit WhatsApp, dan leggen we je in dit artikel uit hoe je dat doet en waar je aan moet denken.

Telegram-account aanmaken

Telegram is een chatdienst die beschikbaar is op alle belangrijke platformen, waaronder Android, iOS, Windows en macOS. Wanneer je de applicatie voor één van de platformen gedownload hebt, dan kun je een account aanmaken. Om dat te kunnen doen, heb je wel een actief telefoonnummer nodig. Je moet bovendien dat telefoonnummer bevestigen door een verificatiecode in te vullen die naar dat nummer gestuurd is. Je kunt niet doorgaan zonder je telefoonnummer te bevestigen. Heb je dit gedaan, dan vul je je naam in en kunnen we beginnen.

Binnen Telegram open je nu een gesprek met de persoon wiens gesprek je wil overzetten van de ene naar de andere app. Daar komen we later weer op terug. Diegene moet natuurlijk wel Telegram gebruiken. Nu kunnen we beginnen met overzetten.

© CIDimport

Terug naar WhatsApp

Om de chats vanuit WhatsApp te importeren naar Telegram, moet je eerst die chats exporteren. Dat doe je door WhatsApp en vervolgens een gesprek te openen. Rechts bovenin tap je op het menu, ga je naar Meer en druk je op Chat exporteren. Je krijgt nu de optie voor het al dan niet toevoegen van alle media in de groep. Kies hier ja als je alles mee wil nemen naar Telegram.

Onderin verschijnt nu een deelmenu waarin je kunt aangeven naar welke app je de zojuist geëxporteerde gegevens kunt overbrengen. In dit menu kies je voor het gesprek dat je net aangemaakt hebt in Telegram. Staat dat gesprek er niet tussen, dan open je Telegram en selecteer je de chat handmatig. Telegram vraagt nu of je de chat wil importeren. Dat wil je, natuurlijk.

Het duurt een paar goede minuten voordat het proces voltooid is. Helemaal wanneer je ook media overzet. Houd ondertussen de app actief en open. Voor groepen zijn de stappen grotendeels hetzelfde. Je kunt kiezen de berichten aan een bestaande groep toe te voegen, maar kunt hiervoor ook een nieuwe groep aanmaken. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000