Telegram: 5 handige functies die je nog niet gebruikt

© PXimport

Telegram: 5 handige functies die je nog niet gebruikt

Geplaatst: 4 juli 2020 - 06:01

Aangepast: 25 november 2022 - 10:27

Wesley Akkerman

Telegram is op dit moment één van de beste berichtendiensten van dit moment, vanwege de grote hoeveelheid functies die ingebakken zitten. We kunnen ons dus voorstellen dat je sommige functies niet kent of over het hoofd ziet, dus presenteren we er hier vijf die je in het vervolg kunt gebruiken.

1. Spieken in gesprekken

Soms wil je gewoon even lezen wat iemand je stuurt. Dan kun je een gesprek openen, maar dan kan de ander dus mogelijk zien dat je het bericht gelezen hebt. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar sommige mensen gaan er slecht op dat je wel iets leest en niet meteen reageert. Binnen Telegram kun je snel even spieken om te kijken wat iemand gezegd heeft, waardoor de ander niet weet dat je iets gelezen hebt. Je drukt hiervoor op de foto van je gesprekspartner in het chatoverzicht en houdt het scherm even ingedrukt. Het chatvenster komt dan omhoog.

© CIDimport

2. Vegen voor teruggaan

Wanneer je in een gesprek zit en snel wil teruggaan naar je chatoverzicht, dan kun je vanaf de linkerkant van het scherm naar rechts vegen om dat voor elkaar te krijgen. Zo hoef je dus niet naar de knoppen onderin het beeldscherm te navigeren en kun je veel sneller naar je andere chats gaan binnen Telegram.

3. Vegen voor een antwoord

Als je in een drukke groepschat zit of iemand stuurt ineens heel veel berichten, dan kan het lastig zijn ergens op terug te komen. Zowel WhatsApp als Telegram bieden de optie aan over een bericht te geven (van links naar rechts), waardoor je hem dus selecteert. Dat bericht verschijnt dan boven je tekstveld. Je kunt nu direct antwoord geven op dat bericht, die samengevoegd gepresenteerd worden in het chatscherm. Zo is het voor iedereen duidelijk waar je nu op reageert.

4. Preview van stickers

Telegram biedt gebruikers de mogelijkheid aan stickers te versturen. Leuk en aardig allemaal, maar sommige stickers zijn net even te klein om ze goed te kunnen zien voordat je ze verstuurt. Daar is een oplossing voor: houd de sticker even ingedrukt, zodat die vanzelf groot in (jouw) beeld gepresenteerd wordt. Zo kun je hem goed bekijken voordat je hem naar iemand stuurt.

5. Opnamen vastzetten

Binnen Telegram kun je stem- en videoberichten versturen. Dat doe je door op het icoontje naast je tekstveld te drukken en dat even vast te houden zolang je praat. Maar wist je dat je ook dat knopje kunt indrukken en dan een veeg naar boven kunt maken, waarmee je de opname vastzet? Zo krijg je dus geen kramp meer tijdens het opnemen. Ben je klaar met praten? Dan druk je simpelweg op verzenden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000