Webpagina's opslaan mogelijk in nieuwe versie Chrome voor Android

© CIDimport

Webpagina's opslaan mogelijk in nieuwe versie Chrome voor Android

Smartphone & tablet

Geplaatst: 9 december 2016 - 11:19

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:33

Redactie

Google komt met een nieuwe versie van de Android-browser Chrome. Met de nieuwe versie worden een aantal handige functies toegevoegd, zoals het offline lezen van websites.

Google brengt regelmatig nieuwe versies uit van Chrome, waarbij dan ineens wat leuke functionaliteit wordt toegevoegd. Dat is ook zeker het geval met versie 55 voor Android. Daar komt namelijk een functie bij waarbij je makkelijk websites kunt downloaden zodat je ze later - zonder internetverbinding - rustig kunt bekijken. Dat kan handig zijn voor het geval je je datalimiet niet wilt verbruiken, maar het is natuurlijk ook ideaal in het buitenland.

Muziek en video's

Ook handig is dat je van bepaalde diensten muziek- en videobestanden kunt downloaden naar je Android-apparaat. Muziek en video neemt vaak veel banbreedte in beslag en door het direct opslaan van deze bestanden, bijvoorbeeld op je thuis- of kantoornetwerk, kun je dus later op plekken waar je geen internet hebt, gewoon toch lekker naar je muziek luisteren of een video'tje kijken.

Uitrol

Google heeft de nieuwe versie van Google Chrome 55 inmiddels klaar en zal binnen enkele dagen op ieder recent Android-toestel worden uitgerold via de Google Play Store.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000