Waarom exporteert iMovie voor iOS niet naar 4K?

De iPhone 7 mag dan weliswaar geen display hebben dat 4K kan weergeven, de smartphone kan wel video’s in 4K vastleggen. Dat is handig, want dat betekent dat je op video’s kunt inzoomen zonder kwaliteitsverlies tijdens het monteren, zolang je maar exporteert op een resolutie die niet hoger is dan 1080p.

Het kan natuurlijk ook gewoon zo zijn dat je graag filmpjes vastlegt in 4K omdat je een Ultra HD-televisie in de huiskamer hebt staan en je je video’s graag op de hoogst mogelijke kwaliteit wilt kunnen afspelen. Dan is het natuurlijk redelijk dramatisch om te ontdekken dat de video die je hebt gemaakt in iMovie, helemaal niet in 4K kan worden opgeslagen.

iMovie ondersteunt 4K

Het goede nieuws is dat iMovie gelukkig wel degelijk kan opslaan in 4K. Daarvoor moet het bronmateriaal natuurlijk wel 4K zijn. Hoe kan het dan toch, dat wanneer je in iMovie een filmpje hebt opgenomen in 4K, je deze soms niet kunt opslaan in 4K-resolutie? Dat heeft dus alles te maken met de manier waarop je de video hebt vastgelegd. Wanneer je een video hebt gefilmd met je Camera-app en deze vervolgens geïmporteerd en bewerkt in iMovie, dan kun je deze zonder problemen exporteren als 4K.

Een video die is geïmporteerd in iMovie (rechts) exporteert wél naar 4K)

© PXimport

Echter, wanneer je de video hebt gemaakt door te filmen in de iMovie-app zelf, dan is de 4K-optie plotseling niet beschikbaar tijdens het exporteren. Kortom: als je een video schiet die je in iMovie wilt bewerken en daarna in 4K wilt exporteren, zorg en dan voor dat je de video niet schiet in iMovie zelf, maar in de Camera-app en deze vervolgens in iMovie importeert om te bewerken. Het is een beetje knullig, maar het werkt, en dat is het belangrijkste.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000