Vivo presenteert opvouwbare smartphone met bekend design

© PXimport

Vivo presenteert opvouwbare smartphone met bekend design

Smartphone & tablet

Geplaatst: 16 april 2022 - 11:12

Aangepast: 25 november 2022 - 11:34

Wesley Akkerman

De Chinese smartphonefabrikant Vivo kondigt zijn eerste opvouwbare smartphone aan: de Vivo X Fold. Niet alleen de naam is een beetje fantasieloos; het design komt ons ook heel bekend voor.

De Oppo X Fold komt voorlopig niet wereldwijd uit en is straks alleen te koop voor mensen in China. Het apparaat beschikt over een groot scherm van 8,03-inch wanneer je hem uitvouwt, terwijl er voorop nog een scherm van 6,53-inch zit. Beide schermen ondersteunen 120 Hertz en HDR10+.

In het midden van het gevaarte zit een scharnier waarmee je de smartphone in verschillende standen zet. Je kunt het apparaat bijna helemaal plat neerleggen, met de nadruk op bijna. Daarnaast laat je hem gemakkelijk staan in hoeken van 60 en 120 graden.

Een opvallende eigenschappen van de Vivo X Fold is dat die twee vingerafdrukscanners heeft. Die scanners zitten in beide schermen, waardoor het dus niet hoeft uit te maken hoe je het toestel gebruikt. Je kunt via allebei de schermen op veilige wijze de boel ontgrendelen.

Verder is het zo dat het scherm aan de binnenkant voorzien is van 'ultradun glas'. Dat verhaal hoorde we eerder al bij Samsung en dat is niet vreemd; beide fabrikanten maken namelijk gebruik van dezelfde technologie. Je kunt het scherm ongeveer 300.000 keer opvouwen. 

© PXimport

Een typisch vlaggenschip van Vivo

Op andere vlakken hebben we te maken met wat we kunnen classificeren als een typisch vlaggenschip van Vivo. Zo zit onder de motorkap een Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1-processor, tot 12 GB aan werkgeheugen en maximaal 512 GB aan interne opslagruimte.

De accu heeft een vermogen van 4.600 mAh, die op te laden is met een snelheid van 66 watt. Binnen 36 minuten is het toestel volledig opgeladen, aldus Vivo. Daarnaast kun je tevens draadloos opladen, met een snelheid van 55 watt, en is er omgekeerd laden beschikbaar, op 10 watt.

Achterop treffen we vier camera’s aan. Zo is er een hoofdcamera van vijftig megapixel, die beschikt over optische beeldstabilisatie. Er is ook een twaalf megapixelcamera die twee keer optisch inzoomt, evenals een groothoeklens van 48 megapixel en periscoopcamera voor vijf keer inzoomen.

Het is nog niet duidelijk of Vivo dit toestel buiten China uitbrengt. Maar als dat het geval is, wees dan bereid om diep in de buidel te tasten. Omgerekend krijgt de X Fold namelijk een prijskaartje van meer dan 1.300 euro, en ja, dat is nog exclusief de 21 procent btw die eroverheen komt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000