5 wekker-apps om je uit bed te trommelen

Als je in de ochtend niet vanzelf wakker wordt van het zachte zonlicht dat over je gezicht valt, het geluid van de vogeltjes die fluiten óf het gesnurk van je partner naast je, dan is het tijd om een snoeiharde wekker te zetten. De meeste smartphones komen natuurlijk met een standaard wekkerfunctie maar deze vijf wekker-apps bieden nét dat beetje extra om jou uit bed te krijgen.

Alarm Clock Xtreme

Alarm Clock Xtreme is gelukkig geen scheepstoeter die om half zeven ’s ochtends in je oor blaast. Dit kan natuurlijk wel als je dat fijn vindt. In de app zelf kun je kiezen voor meerdere wekkergeluiden variërend van de muziek op je telefoon, een ringtone of online radio.

Je kan je wekker een naam geven als je jezelf een prettige goedemorgen wil wensen of je ergens aan herinnerd moet worden. Ook voor de snoozefunctie kun je verschillende opties instellen. Van het schudden van je telefoon, simpelweg drukken op een knop of zelfs kleine rekensommen oplossen. Als je de rekensom naar voldoening hebt uitgerekend, gunt je wekker je nog tien minuten extra slaap. Daarnaast kan deze app ook je slaapritme bijhouden. Daarvoor leg je je telefoon bij je in bed en in de ochtend vertelt deze je hoe rustig of onrustig je geslapen hebt. 

Android

© PXimport

Alarmy

Ook deze app haalt allerlei fratsen en toeren uit om jou zo snel en efficiënt mogelijk uit bed te krijgen. Naast het maken van een rekensom, laat deze app je foto’s maken voordat de wekker uitgezet kan worden. Deze foto’s kun je zelf makkelijk instellen. Kies een object dat ver van je bed staat zodat je wel op moet staan om je wekker uit te schakelen.

Alarmy is daarnaast visueel aantrekkelijk vormgegeven met de mogelijkheid om verschillende kleurthema’s in te stellen. De app houdt dagelijks bij wanneer je bent opgestaan en welke optie je hebt gekozen om je wekker uit te zetten. Zo heb je makkelijk inzicht in je dagelijkse ochtendritme!

iOS / Android

© PXimport

Good Morning

Good Morning heeft een simpele en overzichtelijke interface. De klok is het belangrijkste aan deze app maar je ziet ook meteen een weersvoorspelling bovenin als je de app toestemming geeft om je locatie in te zien. Daarnaast heeft ook deze app de mogelijkheid om je slaapritme bij te houden.

Leuk aan Good morning is dat hij je niet alleen helpt met opstaan, maar ook met in slaap vallen. Meteen in het beginscherm kun je ervoor kiezen om het kalmerende geluid af te spelen van het knapperen van een haardvuur. Na een halfuur lekker doezelen stopt dit geluid. 

iOS / Android

© PXimport

Early Bird Alarm

Early Bird Alarm is simplistisch vormgegeven maar aantrekkelijk en overzichtelijk om naar te kijken. Bovenin kun je kiezen om je agenda toe te voegen aan de app, een wekker in te stellen of een timer en stopwatch te gebruiken. Bij het opstarten van de app wordt meteen gevraagd naar jouw kleurvoorkeur, waardoor de app meteen aansluit bij jouw wensen.

Hilarisch zijn de ringtones die je kunt kiezen om mee gewekt te worden. Van een militaire trompet, een apocalyptisch luchtalarm tot een kakelende haan. Mocht dit allemaal niet aantrekkelijk klinken dan kun je gewoon ervoor kiezen om een van de beschikbare ringtones of liedjes van je telefoon in te stellen. Daarbij is het ook een functie dat je telefoon kort even de tijd benoemt. Deze instellingen vind je allemaal onder het instellen van de wekker. 

Android

© PXimport

Bos-wekker

Met Bos-wekker waan je jezelf in het regenwoud. Deze natuurgeïnspireerde wekker laat mooie natuurfoto’s op de achtergrond zien die dagelijks wisselen. Je wordt gewekt je met de lokroep van exotische vogels. Het gevaar hiervan is natuurlijk dat je straks alleen nog maar Tover Tarzan droomt.

Verder is dit een hele rechttoe rechtaan wekker app, simpelweg bedoeld om je ’s ochtends uit bed te fluiten. 

Android

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000