Superhandige tips voor de menubalk van je Mac

© PXimport

Superhandige tips voor de menubalk van je Mac

Smartphone & tablet

Geplaatst: 16 maart 2015 - 11:25

Aangepast: 24 november 2022 - 11:17

Redactie

Als fanatieke Mac-gebruiker wil ik je graag wijzen op een handjevol trucs betreffende de menubalk van je Mac. Wellicht vind je ze net als ik superhandig. Laten we beginnen met het herschikken van icoontjes.

Als je niet blij bent met de manier waarop je icoontjes geordend zijn in de menubalk - je wilt bijvoorbeeld dat de klok helemaal links komt te staan - houd dan de Command-toets ingedrukt terwijl je het item in kwestie naar een nieuwe positie versleept. Zorg wel dat je het item niet buiten de menubalk sleept, want dan kan het icoon verdwijnen. Deze truc werkt niet met de Spotlight- of Notification-menu's. Lees ook: Apple OS X 10.10 Yosemite review - Een fris maar vertrouwd gezicht.

Niet storen

Nu we het toch over het Notifications-menu hebben: als je de Option-toets ingedrukt houdt en op het menu klikt, wordt de Do Not Disturb-functie meteen ingeschakeld. Je kunt deze weer uitzetten door de Option-toets ingedrukt te houden en op het menu te klikken.

De Option-toets is ook nuttig wanneer je het Sound-menu gebruikt. Als je op dit menu klikt zonder Option ingedrukt te houden, krijg je een volumeknop te zien. Maar als je Option ingedrukt houdt verschijnen al je audio-input- en -output-apparaten. Ik gebruik dit regelmatig als ik snel wil switchen tussen mijn desktopspeakers en mijn hoofdtelefoon.

Verborgen map

De Option-toets is ook handig in het wifi-menu. Zonder dat de Option-toets is ingedrukt, zie je een lijst met lokale wifinetwerken. Maar als je de Option-toets ingedrukt houdt en op het menu klikt, leer je een aantal belangrijke dingen over je netwerk. Je hebt ook eenvoudiger toegang tot de Wireless Diagnostic-app, waar je informatie kunt verzamelen over hoe je wifinetwerk zich gedraagt. De resulterende informatie is ingewikkeld, maar als je een beetje een geek bent zal je het nuttig vinden.

Ten slotte een truc die iedereen moet kennen. Om de verborgen Library-map in je gebruikersmap te benaderen, klik je op het Go-menu in de Finder, druk je op de Option-toets en selecteer je Library. De meeste mensen rommelen niet met deze map, en dat is dan ook waarom Apple hem verborgen heeft, maar als je dat wel moet doen - bijvoorbeeld om een probleem met een corrupt voorkeursinstellingenbestand op te lossen - is het een handige tip.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000