Telefoongesprekken opnemen met je iPhone doe je zo

© PXimport

Telefoongesprekken opnemen met je iPhone doe je zo

Geplaatst: 13 april 2022 - 10:59

Aangepast: 25 november 2022 - 11:33

Redactie

In sommige gevallen is het handig als je een telefoongesprek kunt opnemen. Bijvoorbeeld als je aan de telefoon hangt met een klantenservice die allerlei beloftes doet of als je het gesprek naderhand moet samenvatten. Goed nieuws: telefoongesprekken opnemen is best eenvoudig met je iPhone.

Stap 1: TapeACall downloaden

De App Store staat vol met apps waarmee je gesprekken kunt opnemen, en ze werken vrijwel allemaal op dezelfde manier: namelijk door gebruik te maken van de conference call-functie in iOS. Aan deze apps zitten altijd kosten verbonden. Het verschilt per app hoe hoog die kosten zijn. Met TapeACall kun je voor circa 11 euro per jaar een onbeperkt aantal gesprekken opnemen, zowel telefoontjes die je ontvangt als gesprekken die je zelf initieert. De meeste andere apps rekenen een bedrag per minuut en dat kan snel in de papieren lopen.

Telefoongesprekken opnemen met je iPhone doe je zo-18712941

© PXimport

Stap 2: Uitgaande gesprekken

Om TapeACall te kunnen gebruiken heb je het abonnement nodig, maar dat mag je zeven dagen gratis uitproberen. Je dient na verificatie van je telefoonnummer via een sms een lokaal toegangsnummer te kiezen. Dit is het nummer dat gebruikt wordt om het gesprek vast te leggen. Om een gesprek op te nemen, start je de app en druk je op de grote rode opnameknop. Het lokale toegangsnummer wordt vervolgens gebeld, en na een paar seconden wordt het plusteken actief. Druk hierop om een contactpersoon toe te voegen (oftewel, de persoon die je wilt bellen). Zodra je dit hebt gedaan, wordt de knop Voeg samen na een paar seconden actief. Druk hierop om het gesprek samen te voegen. Vanaf nu wordt het gesprek opgenomen.

Telefoongesprekken opnemen met je iPhone doe je zo-18712944

© PXimport

Mag dat wel?

Stap 3: Binnenkomende gesprekken

Maar hoe zit dat dan met gesprekken die je ontvangt, want in dat geval kun je niet eerst even de app TapeACall openen. Dat klopt, maar stiekem heb je voor het samenvoegen van gesprekken de app niet nodig. Er wordt namelijk een contactpersoon toegevoegd aan je adresboek, genaamd TapeACall. Wanneer je een gesprek ontvangt, druk je simpelweg weer op het plusteken, en ditmaal voeg je TapeACall toe aan het gesprek. Daarna tik je wederom op Voeg samen. Vanaf dat moment wordt ook dit gesprek opgenomen. Om gesprekken die je hebt opgenomen te beluisteren, druk je op de knop met het symbool Afspelen in de app.

Opnemen zonder app 

Telefoongesprekken opnemen met je iPhone doe je zo-18712945

© PXimport

Delen

De app biedt ook de mogelijk om jouw gesprekken op te slaan en vervolgens te delen met anderen. Je kan de opgenomen gesprekken opslaan als publieke url of als een geluidsbestand. Wanneer je op een van deze opgeslagen fragmenten drukt krijg je de optie om het gesprek te delen. Dit kan via verschillende platformen als Google Drive en Dropbox.

Gesprekken opnemen in Android

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000