Telefoon kwijt? Zo kun jij je smartphone terugvinden met Google Assistent

© PXimport

Telefoon kwijt? Zo kun jij je smartphone terugvinden met Google Assistent

Smartphone & tablet

Geplaatst: 21 januari 2020 - 08:01

Aangepast: 24 november 2022 - 13:48

Wesley Akkerman

Het gebeurt ons allemaal wel eens: je legt je telefoon ergens neer en kan hem vervolgens niet meer vinden. Dan kun je natuurlijk aan iemand vragen of die je telefoon wil bellen, maar wat nu als je alleen bent of je geluid uit hebt staan? Hopelijk heb je dan een Google Home- of Assistent-speaker in huis staan, want dan kun jij eenvoudig je smartphone terugvinden.

Mocht je als fervent Android-gebruiker ook vaak gebruikmaken van de Google Assistent, dan is het fijn om te weten dat de twee goed aan elkaar gekoppeld zijn. Om ervoor te zorgen dat alles goed gaat wanneer je eenmaal je telefoon kwijtgeraakt bent, doe je er goed aan je nu alvast aan te melden met je eigen Google-account op zowel je Android als je Home- of Assistent-speaker. Vervolgens ga je naar de beveiligingsinstellingen van je smartphone (per toestel is dit een ander kopje, maar als je zoekt op Beveiliging dan kom je er wel). Binnen deze categorie vind je onder meer de optie Vind mijn apparaat. Als je daarop tapt, dan kun je de dienst in- en uitschakelen. Voor het terugvinden van je telefoon is het handig als dit ingeschakeld is. Ook mag je je locatie dan aanzetten.

Zodra je dit allemaal gedaan hebt – hopelijk ben je nog op tijd – dan kun je nu door je huis het volgende commando uitspreken: “Hey Google, vind mijn telefoon”. De Google Assistent zal dan meteen het werk voor je doen en je telefoon laten afgaan op een hoog volume. Zo kun je hem ongetwijfeld horen. Het maakt overigens niet uit of je je geluid uit het staan of niet, aangezien de Google Assistent deze gegevens kan overschrijden. Mocht je meerdere telefoons op je account hebben staan, dan noemt de Assistent een lijstje op met telefoons en zal de stemassistent vragen welke er gebeld moet worden.

© PXimport

© PXimport

Voor iPhone-gebruikers gelden er andere regels

Mocht je een iPhone met Google Assistent gebruiken, dan beschik je helaas niet over dezelfde mogelijkheden. De Google Assistent kan namelijk de instellingen van je smartphone niet aanpassen, zoals dat wel kan op een Android-apparaat. Bovendien kun je je telefoon alleen maar bellen via de digitale assistent, mits je je telefoonnummer op je contactpagina ingevuld hebt. Dit kun je gelukkig achteraf nog regelen, dat hoef je dus niet per se voor te bereiden. Heb je dit gedaan, dan kun je hetzelfde stemcommando gebruiken. Staat je geluid dan uit, dan zul je je telefoon niet horen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000