Samsung Galaxy S8 krijgt virtuele assistente Bixby

In navolging van Apple en Siri, Microsoft en Cortana, Amazon en Alexa en Google met zijn Google Assistent komt Samsung nu ook met een eigen virtuele assistente: Bixby.

De geruchten deden al langer de ronde, maar vandaag kondigt Samsung Bixby ook daadwerkelijk aan. De software heeft een ander doel dan de andere assistenten. Waar die diensten draaien om het opzoeken van informatie door middel van spraakcommando's, werkt Bixby juist op applicatie-niveau. 

Intelligente interface

Met spraakcommando's moet je dezelfde acties kunnen doen als die je normaal gesproken zou doen door te tikken en te swipen. Een foto opzoeken in de Galerij-app en deze naar een bepaald familielid e-mailen, bijvoorbeeld. Apps moeten dat uiteraard wel ondersteunen. Een hele uitdaging voor Samsung, omdat er binnen applicaties veel acties mogelijk zijn.

Galaxy S8

Op 29 maart wordt de Samsung Galaxy S8 aangekondigd, dit is het eerste toestel waar Bixby ingebouwd zit. Letterlijk, want er zit een dedicated Bixby-knop aan de zijkant van de telefoon. Op de smartphone staan enkele apps geïnstalleerd die 'Bixby'-enabled zijn. Vooralsnog zijn er geen beelden van de spraakassistent vrijgegeven.

Lees hier overigens meer over de Galaxy S8.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000