Review: Vodafone Smart Platinum 7

Review: Vodafone Smart Platinum 7

Smartphone & tablet

Geplaatst: 17 november 2016 - 12:36

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:42

Als we het hebben over smartphonefabrikanten, denken we allereerst aan grote namen als Apple en Samsung. Op de Smart Platinum 7 staat echter het logo van … Vodafone. Dit betekent niet dat Vodafone nu ook een smartphonefabrikant is overigens.

Op basis van het uiterlijk van dit toestel kunnen we met behoorlijk grote zekerheid zeggen dat deze telefoon gemaakt is door het Chinese TCL, het bedrijf dat ook voor bijvoorbeeld Alcatel smartphones in elkaar zet. In het verleden bracht Vodafone al vaker door derden gemaakte smartphones onder eigen naam uit. Destijds werden de toestellen vaak gemaakt door die andere grote Chinese smartphonemaker: Huawei.

Platinum

De naam van dit product zegt veel over hoe het in de markt gezet wordt. Veel hoger dan ‘Platinum’ is er niet, dus we hebben hier te maken met een high-end toestel. De prijs van 400 euro is in dat licht erg vriendelijk. Voor dat geld krijgt u een toestel dat op maar weinig vlakken onderdoet voor de ‘echte’ toppers in de markt. Hij ziet er zonder meer luxe uit, met een behuizing van glas en een aluminium rand rondom. Daarnaast heeft hij een voor dit prijspunt krachtige processor aan boord, die het alleen op grafisch vlak een beetje laat liggen. Het amoled-paneel met een diagonaal van bijna 14 centimeter (5,5 inch) heeft een resolutie van 2560x1440 pixels. Er zijn wel wat kleurfoutjes zichtbaar, maar voor een smartphone is er weinig mis met dit scherm. Uiterlijk valt verder nog op dat er achterop een vingerafdruklezer is aangebracht, die overigens uitstekend functioneert. Een laatje aan de zijkant biedt ruimte voor een nanosim (4G+)- en een micro-sd-kaart. Via die laatste aansluiting kunt u de standaard 32 GB die ingebouwd is verder uitbreiden. Opvallend is verder nog de knop aan de linkerzijde. Standaard zit deze erop om snel de camera-app te kunnen opstarten, ook als het toestel gelockt is. In dat laatste geval gaat het opstarten wat ons betreft net een tikje te langzaam. U kunt er echter ook andere toepassingen aan toewijzen, bijvoorbeeld het openen van uw favoriete app.  

In de praktijk

Een van de belangrijkste zaken bij het gebruik van een smartphone is de software die erop staat. Op dit toestel heeft men de trend van het moment gevolgd, namelijk: zo min mogelijk eigen sausjes en apps eroverheen gooien. Er staan uiteraard enkele apps van Vodafone op (waaronder het wat ons betreft goed bruikbare My Vodafone), maar verder is het eigenlijk gewoon Android 6.0.1 zoals het bedoeld is. Dat kunnen we zeker waarderen. De 16 megapixel-camera is voor een toestel van 400 euro goed, al haalt hij het niet bij de camera’s in de veel duurdere high-end modellen van bijvoorbeeld Apple en Samsung. Met name als het omgevingslicht wat afneemt, zien we de scherpte van de foto’s duidelijk verder teruglopen dan het geval is bij bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7. Alle waar naar zijn geld, zullen we maar zeggen. De accuduur, nog een ander cruciaal onderdeel van een smartphone, is in de praktijk goed tot zeer goed.

VR-bril

Tot slot kunnen we ook niet onvermeld laten dat Vodafone dit toestel heeft gekoppeld aan een vr-bril, die u er voor 29,95 euro apart bij kunt bestellen, iets wat – niet geheel toevallig – Alcatel ook heeft. Deze vr-bril kunt u beter zien als een eerste kennismaking met het fenomeen vr en niet als een concurrent voor de HTC Vive of zelfs de Gear VR van Samsung. Het is niettemin een leuke extra.

Conclusie

Een voor zijn prijs uitstekend toestel, dat voor de meeste gebruikers alles biedt wat ze nodig zullen hebben.

Pluspunten:
High-end uiterlijk, snelle processor, schone Android-installatie, goede accuduur.
Minpunten:
Camera bij weinig licht.

Adviesprijs: € 399,–

Voor meer informatie: www.vodafone.nl

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000