Review: Samsung Galaxy J4 Plus / J6 Plus

Review: Samsung Galaxy J4 Plus / J6 Plus

Smartphone & tablet

Geplaatst: 28 december 2018 - 13:00

Het is dringen geblazen op de markt voor budgettelefoons rond de 200 euro. De komst van de Galaxy J4 Plus en Galaxy J6 Plus maakt de keuze er niet makkelijker op, met name omdat de onderlinge verschillen subtiel zijn.

Op het eerste gezicht lijken de J4 Plus en J6 Plus erg op elkaar en ze zijn dan ook even groot, met beide een scherm van 6 inch (15,2 cm). Op Samsung-schermen is vaak weinig aan te merken en dat is hier ook het geval: met een resolutie van 1480 x 720 pixels oogt het beeld lekker scherp, met bonte kleuren. Wel zijn de schermranden aan de forse kant en de toestellen zijn verder niet de dunste.

Verouderde onderdelen

Wat betreft specificaties zijn de telefoons aan elkaar gewaagd. Er is 3 GB werkgeheugen voorhanden en ze draaien op de inmiddels wat verouderde Snapdragon 425-processor. Er is zeker mee te werken, maar bij het wisselen tussen apps is er bijvoorbeeld nog weleens sprake van haperingen. De accu’s hebben een bovengemiddelde capaciteit van 3300 mAh en redden het daar gemakkelijk anderhalve dag tot twee dagen op. Deze telefoons hebben echter geen usb-c-poort en opladen via micro-usb duurt uren. Tot zover de overeenkomsten; hoe wijken ze van elkaar af?

Luxe selfies

De Samsung Galaxy J6 Plus heeft als enige een vingerafdrukscanner, die in de aan-knop aan de rechterzijde zit verwerkt en goed functioneert. Het ontbreken van die scanner is in de J4 Plus een gemis; andere telefoons binnen deze prijsklasse hebben deze sensor namelijk vaak wel. Ook heeft alleen de J6 Plus een dubbele camera aan de achterzijde, voor foto’s met een knap scherptediepte-effect. Wat de J4 Plus mee heeft in dit budgetsegment, is de dubbele camera aan de vóórkant. Zelfs met dit goedkoopste model zijn selfies te maken waarbij de achtergrond is vervaagd, iets wat ook geldt voor de duurdere J6 Plus.

Conclusie

Tikkeltje saaie budgettelefoons met opvallend lange accuduur.

Pluspunten
Grote accu, dubbele camera’s (voor en achter).
Minpunten
Vrij dik, niet erg vlot, geen vingerafdrukscanner op J4 Plus.

Adviesprijs: € 189,­­– (J4 Plus) / € 239,­­– (J6 Plus)

Voor meer informatie: https://www.samsung.com/nl/smartphones/all-smartphones/?galaxy-j

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000