Review: Oppo Find X5 Pro

Smartphone & tablet

Geplaatst: 24 april 2022 - 09:25

Aangepast: 19 september 2022 - 13:28

Oppo maakt goede smartphones, maar zet sommige toestellen simpelweg te duur in de markt. De nieuwe Find X5 Pro is daar een voorbeeld van. Het vlaggenschip kost liefst 1299 euro en is hiermee de duurste smartphone van het moment.

Review: Oppo Find X5 Pro

Die status weet het toestel niet helemaal waar te maken. Vergis je niet: de Find X5 Pro is een heel goede smartphone, met grotendeels de beste specificaties van dit moment, maar hij is geen 1299 euro waard.

Camera

Want hoewel Oppo veel aandacht besteedt aan de camera’s, kan de Find X5 Pro op dit vlak net niet tippen aan bijvoorbeeld de iPhone 13 Pro Max. En het imponerende oledscherm van 6,7 inch moet net zijn meerdere kennen in de Samsung Galaxy S22 Ultra. Op andere vlakken kan Oppo meedoen met deze en andere namen. Zo gaat de accu van de Find X5 Pro anderhalve dag mee en laadt in een half uur op. Het opslaggeheugen is met 256 GB ook groter dan dat van de concurrentie.

Updatebeleid

Oppo zet verder stappen met zijn updatebeleid. De Find X5 Pro krijgt drie jaar versie-updates en vier jaar beveiligingsupdates. Dat is allebei een jaar langer dan de Find X3-serie. Het probleem is dat Oppo nog steeds achterloopt op de concurrentie. Zo krijgen iPhones vijf tot zes jaar updates. Samsungs Galaxy S22-lijn ontvangt vier versie-updates en vijf jaar beveiligingsupdates. De Find X5 Pro is duurder, maar dus minder toekomstbestendig. De softwareschil van Oppo blijft bovendien visueel druk en voegt veel onnodige apps toe.

Conclusie

Goede smartphone is simpelweg te duur om serieus te concurreren.

Pluspunten
Oplaadsnelheid, prestaties, accuduur.
Minpunten
Prijs-kwaliteit, software(beleid).

Adviesprijs: € 1299,-

Voor meer informatie: https://kwikr.nl/x5pro

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000