Review: Motorola Moto G 5G Plus

© CIDimport

Review: Motorola Moto G 5G Plus

Smartphone & tablet

Geplaatst: 30 november 2020 - 14:00

Aangepast: 29 augustus 2022 - 15:51

Redactie

Betaalbare smartphones worden steeds beter, zo bewijst onder andere Motorola jaar na jaar. De recente Moto G 5G Plus moet die lijn voorzetten, en valt onder meer op omdat het een van goedkoopste 5G-telefoons van dit moment is.

U kunt met dit toestel dus gebruikmaken van het nieuwe, snellere 5G-netwerk. Op dit moment is 5G nog maar íets sneller dan 4G, pas in 2023 wordt 5G aanzienlijk rapper.

Behoorlijke specificaties

De 5G-ondersteuning is mooi meegenomen, maar dus niet dé reden om voor deze smartphone te kiezen. Gelukkig maakt de Moto G 5G Plus ook indruk met zijn andere specificaties. Zo oogt het grote 6,7inch-lcd-scherm scherp dankzij de full-hd-resolutie en soepel dankzij de verversingssnelheid van 90 Hz. Dit betekent dat het scherm zichzelf negentig keer per seconde ververst, wat hoger is dan gebruikelijk (60 Hz). Omdat het display vloeiender overkomt, lijkt de smartphone sneller.

De grote accu gaat een lange dag mee en de Snapdragon 765-processor levert vlotte prestaties. Achterop zitten vier prima camera’s, terwijl de voorkant twee selfiecamera’s huisvest, waarvan er een ideaal is voor groepsfoto’s.

Slechts één update

Wij testten de Moto G 5G Plus met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslagruimte, met een straatprijs van zo’n 299 euro. Voor zestig euro meer koopt u een uitvoering met 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen.

Het updatebeleid van de smartphone is helaas matig; het toestel draait op Android 10 en krijgt alleen een update naar het onlangs verschenen Android 11. Concurrerende merken beloven ook updates naar Android 12 en soms zelfs 13. Motorola garandeert wel twee jaar ‘regelmatige’ beveiligingsupdates.

Conclusie

Grote smartphone met goede prijs-kwaliteitverhouding kent een matig updatebeleid.

Pluspunten
Scherm, prestaties, camerafuncties, 5G.
Minpunten
Updatebeleid, zwaar.

Adviesprijs: vanaf € 349,-

Voor meer informatie: www.motorola.com/nl/smartphones-moto-g-5g-plus/p

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000