Review: Honor 6 Plus

Smartphone & tablet

Geplaatst: 2 oktober 2015 - 05:30

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:40

Van Honor hebben we inmiddels al behoorlijk wat modellen voorbij zien komen. De gemene deler bij dit submerk van Huawei is dat het niet bijster veel hoeft te kosten, zeker niet gezien het gebodene.

De 6 Plus die we hier bespreken kost 399 euro, maar ook dat is nog altijd een goede prijs voor wat u ervoor terugkrijgt. Vrijwel alles wat u tegenwoordig op een smartphone mag verwachten, is ook aanwezig. Een Full HD-beeldscherm met een diagonaal van bijna 14 centimeter (5,5 inch), een weliswaar niet supermoderne, maar wel krachtige processor en een redelijk gelikt uiterlijk: het is er allemaal. Daarnaast zijn ook lte, dual-band wifi, bluetooth en NFC ingebouwd. De interne opslagcapaciteit bedraagt 32 gigabyte en kan nog uitgebreid worden middels een micro-SD-kaartje. De accuduur is ook zeker acceptabel te noemen.

Twee camera’s

Het meest opvallende aspect van de Honor 6 Plus is de camera, of eigenlijk camera’s, want dit toestel heeft er twee. We hebben het dan niet over de camera aan de voorkant en die aan de achterkant, maar echt over twee camera’s aan de achterkant. Die zijn precies zó geplaatst dat er softwarematig allerlei slimme zaken mee gedaan worden. De camera’s hebben beide een sensorresolutie van 8 megapixel, maar produceren in de automatische stand een plaatje dat 13 megapixels groot is. De software voegt de beelden samen en maakt er een zo goed mogelijk plaatje van. Dat levert in theorie grote voordelen op, zoals betere foto’s bij weinig of bij contrasterend licht. Daarnaast is het mogelijk om de scherptediepte handmatig aan te passen, waardoor u tamelijk kunstzinnige foto’s kunt maken waarbij een gedeelte is voorzien van een blur (het zogeheten bokeh-effect). Dat laatste werkt vrij goed, hebben we kunnen vaststellen. De andere hierboven aangehaalde voordelen van deze dual-camera-opstelling hebben we in de praktijk jammer genoeg niet geconstateerd. Bij voldoende omgevingslicht schiet het toestel alleszins acceptabele plaatjes. Het voordeel van de twee camera’s bij foto’s gemaakt met weinig omgevingslicht komt niet uit de verf.

Conclusie

Toestel met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De dual-camera-opstelling komt jammer genoeg niet uit de verf.

Pluspunten:

Krachtig, compleet, betaalbaar.

Minpunten:

Camera’s leveren (vooralsnog) niet wat ze beloven.

Adviesprijs: € 399,–

Voor meer informatie: www.hihonor.com

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000