Quick Fix: Ruimte winnen op je iPhone

© Andreas Prott - stock.adobe.com

Quick Fix: Ruimte winnen op je iPhone

Geplaatst: 22 januari 2023 - 11:29

Aangepast: 11 februari 2023 - 19:56

Dirk Schoofs

De simpelste manier om opslagruimte te winnen op een pc of telefoon is de prullenbak leegmaken. Helaas heeft een iPhone geen prullenbak en daarom moet je verwijderde bestanden afzonderlijk opschonen. Hetzelfde voor apps die je niet meer gebruikt. ID.nl legt uit hoe je dat doet.

Foto’s en bestanden verwijderen

IOS albums

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Je schiet zoveel foto’s en filmpjes, omdat je toch weet dat je achteraf gemakkelijk de exemplaren kunt verwijderen waarover je niet tevreden bent. Alles wat je in Apple Foto’s verwijdert, blijft nog 30 dagen in de map Recent verwijderd staan, tenzij je deze map handmatig leegmaakt. Open de app Foto’s en tik onderaan op het tabblad Albums. Bij de albums ga je naar beneden tot je bij Recent verwijderd komt. Open deze map, tik beneden op Verwijder alles. Tik nog eens op Verwijder X-aantal foto’s in de bevestigingspop-up. Hetzelfde kun je doen met Notities, Spraakmemo’s en Bestanden. Je gaat naar de mappen, je zoekt de map Recent verwijderd en als je daar inhoud aantreft, kun je deze map echt leegmaken.

E-mail verwijderen

IOS mail

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Kijk ook Apple Mail na. Tik bovenaan op de optie Postbussen en open de Prullenmand. Rechtsboven vind je de knop Wijzig. Tik daarop. Vervolgens kun je linksboven de optie Selecteer alle gebruiken om in één keer alle berichten aan te vinken die in deze prullenmand zitten. Daarna tik je op de knop Verwijder. Die staat rechtsonder.

 

Apps opruimen

IOS apps opruimen

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Om ruimte vrij te maken, kun je apps verwijderen, maar dan ben je de gegevens van die apps ook kwijt. Het alternatief is apps opruimen. Hierbij wordt opslagruimte vrijgemaakt, zonder dat het app-pictogram en je gegevens van de app weg te halen. Ga naar de Instellingen en tik op Algemeen. Daar kies je iPhone-opslag. Scrol naar beneden tot je de apps vindt die je nooit of zelden gebruikt en die je dus wilt opruimen. Tik op Ruim op en bevestig je keuze. Je documenten en gegevens van deze app blijven opgeslagen en het app-pictogram staat nog steeds op het beginscherm. Er verschijnt alleen een wolkje met een pijltje voor het pictogram. Wanneer je de app opnieuw wilt gebruiken, tik je opnieuw op dit pictogram en je wacht tot de app opnieuw is gedownload.

 

Nieuwe iPhone nodig?

Kijk en vergelijk

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000