PCM-weekoverzicht: Nieuwe Insider-build Windows 10, mobiele VPN van Opera onder de loep

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Nieuwe Insider-build Windows 10

© PXimport

Nieuwe Insider-builds voor Windows 10 zijn niet altijd even spannend, maar build 14342 brengt wel degelijk interessante functies met zich mee. Edge-extensies zijn bijvoorbeeld een stuk makkelijker te laden. Lees hier welke features er zoal nieuw zijn. Verder is Wi-Fi Sense vanaf deze build verleden tijd. En daar is niemand rouwig om. 

Opera's gratis mobiele VPN - veilig of niet?

© PXimport

Vorige week bracht webbrowser Opera al een eigen vpn-dienst uit voor in je browser, maar deze week gaat de Noorse fabrikant nog een stukje verder: Het brengt een 'gratis en onbeperkte' vpn-app uit voor iOS. Dat klinkt mooi, maar bij PCM gaan dan wel alle alarmbellen rinkelen. Kan dat namelijk wel, een gratis vpn? En is 'ie wel te vertrouwen?

Tips voor het beheren van wachtwoorden

© PXimport

Je kent het riedeltje inmiddels wel: wachtwoorden moeten lekker lang zijn, er mogen wel wat speciale tekens in en je doet er slim aan voor elke dienst een ander password te bedenken. Maar daarmee ben je er nog niet. PCM zet 5 zwakke schakels in je wachtwoordbeheer voor je op een rij. Want waar bewaar jij je backup-codes?

WhatsApp uit als desktopversie, maar...

© CIDimport

Eindelijk! WhatsApp is sinds deze week uit als desktopversie. Maar er zitten nogal wat haken en ogen aan. Kort door de bocht: het werkt niet zo simpel als we zouden willen. We vragen ons af: Waarom werkt WhatsApp voor de desktop zo omslachtig? PCM zocht het voor je uit.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000