Patch voor onveilige vingerafdrukscanner Galaxy S10

Patch voor onveilige vingerafdrukscanner Galaxy S10

Smartphone & tablet

Geplaatst: 18 oktober 2019 - 05:35

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:58

Samsung werkt aan een patch die ervoor moet zorgen dat de vingerafdrukscanner van de Galaxy S10-serie niet meer te foppen is. Het enige wat daar namelijk voor nodig blijkt, is een transparante 'screen protector'.

Update 25-10-19: Samsung laat weten dat de update inmiddels wordt uitgerold, ook naar Nederlandse gebruikers. Zij krijgen daarvan automatisch een melding op hun toestel.

Origineel bericht: Samsung Galaxy S10-modellen hebben een vingerafdrukscanner onder het scherm. Net zoals veel andere recente toptoestellen. Verschil met de concurrentie is de toegepaste techniek. De ultrasone scanner maakt een 3D-scan van de vingertop, wat nauwkeuriger én veiliger zou moeten zijn dan de optische scanners in andere telefoons. 

Zit er echter een screen protector tussen het scherm en je vinger, dan is het toestel te ontgrendelen met iedere vingerafdruk. Een Brits koppel ontdekte dat en vertelde het aan The Sun. Daarna doken online meerdere filmpjes op van mensen die het trucje na konden doen. Volgens Samsung is dit softwarematig op te lossen en daarom wordt er nu gewerkt aan een update.

Nog een update

In de tussentijd is het aan te raden de vingerafdrukscanner niet te gebruiken. De toestellen zijn ook op andere manieren te vergrendelen, bijvoorbeeld met een pincode. Het is overigens niet de eerste keer dat Samsung een update voor de scanner uitbrengt. Eerder dit jaar bleek deze namelijk ook al voor de gek te houden met een 3D-print van een vingerafdruk.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000