Oude WhatsApp-berichten herstellen op je nieuwe iPhone

© PXimport

Oude WhatsApp-berichten herstellen op je nieuwe iPhone

Geplaatst: 19 januari 2016 - 08:08

Aangepast: 24 november 2022 - 11:46

Chwhynny Overbeeke

Hier leggen we uit hoe je ervoor kunt zorgen dat je je oude WhatsApp conversaties niet kwijtraakt wanneer je een nieuwe iPhone in gebruik neemt.

Als je een nieuwe iPhone koopt is de kans groot dat je oude WhatsApp berichten niet automatisch op je nieuwe apparaat komen te staan wanneer je de app installeert. Dat komt doordat WhatsApp deze data op je telefoon zelf opslaat in plaats van op haar webservers. WhatsApp berichten die je verwijderd hebt kunnen daarom ook niet hersteld worden. Lees ook: Zo doe je dat: Whatsappen op je iPad.

Als je oude telefoon ook een iPhone is kunnen je oude conversaties naar je nieuwe iPhone worden overgezet. Als je van een ander besturingssysteem bent overgestapt zul je je oude berichten niet kunnen herstellen.

De handigste manier om je WhatsApp berichten te back-uppen is iCloud. Zorg dat iCloud op je oude iPhone is ingeschakeld en open WhatsApp. Ga naar Instellingen > Chats > Reservekopie en druk op Maak nu reservekopie.

Tip: Om automatisch een reservekopie te laten maken kun je op Autom. Reservekopie drukken en een frequentie selecteren. Dat is handig om straks op je nieuwe telefoon in te stellen.

Er wordt nu een back-up van je conversaties en media naar iCloud gestuurd. Om deze iCloud back-up op je nieuwe iPhone te herstellen, hoef je alleen maar op je nieuwe telefoon WhatsApp opnieuw te installeren en je telefoonnummer te verifiëren.

WhatsApp berichten herstellen

Om je berichten te kunnen herstellen moet je wel hetzelfde telefoonnummer als dat van je oude apparaat blijven gebruiken. Bovendien kun je geen reservekopie van een ander WhatsApp account herstellen.

Vervolgens zal er tijdens de installatie gevraagd worden of je je chatgeschiedenis wilt herstellen. Volg de instructies op het scherm, en je berichten zullen weer in WhatsApp verschijnen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten