Opvolger OnePlus One krijgt verwisselbare behuizingen

© CIDimport

Opvolger OnePlus One krijgt verwisselbare behuizingen

Smartphone & tablet

Geplaatst: 25 november 2014 - 07:30

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:01

Redactie

De opvolger van de OnePlus One krijgt meer aanpasmogelijkheden, zegt de baas van het Chinese bedrijf achter de telefoon. De OnePlus Two moet in 2015 verschijnen, en komt dan met verschillende behuizingen op de markt. Ook krijg het toestel wederom een lage prijs.

Dat melden bronnen binnen het Chinese bedrijf aan Business Insider. Het wordt onder meer mogelijk voor kopers om verschillende behuizingen voor de telefoon te koop zijn. Het bedrijf denkt daarbij aan een houten behuizing, of één van kevlar. OnePlus verkocht eerder al behuizingen van bamboe voor de OnePlus One, maar stopte daar in september mee. Het bedrijf kondigde toen al aan dat het meer behuizingen wilde maken van bijvoorbeeld spijkerstof, maar dat is tot nu toe nog niets van terecht gekomen.

Lage prijs

Hét grote verkoopargument voor de OnePlus One was de bizar lage prijs. Hoewel de telefoon dezelfde specificaties heeft als een iPhone 6 of een Samsung Galaxy S5, kostte het toestel slechts een schamele 300 euro. Ook de OnePlus Two gaat significant goedkoper worden volgens de bronnen. Een definitieve prijs wil OnePlus nog niet geven, maar het toestel wordt "goedkoper dan 500 dollar". Omgerekend, en met btw en verzendkosten, zou het toestel zo'n 500 euro of minder moeten kosten.

OnePlus wil de marges op zijn toestellen zo laag mogelijk houden, zoals het reeds bij de One ook doet.

Hardware?

Er is nog verder weinig bekend over de hardware van het toestel, maar de bronnen van Business Insider zeggen dat er "enkele verrassingen" op dat gebied zullen zijn. Hij wil daar verder echter niet over uitwijden.

Invite

De bronnen wijden tegen de website niet uit over de verkrijgbaarheid van het toestel. De OnePlus One is een bekend toestel, maar notoir moeilijk te krijgen. Kopers moeten eerst een uitnodiging hebben van een andere koper. Die worden slechts sporadisch uitgedeeld door het bedrijf. In totaal zijn er slechts een half miljoen OnePlus One-telefoons verscheept. OnePlus wil niets kwijt over een eventueel invite-systeem voor de Two, maar het is niet ondenkbaar dat het nieuwe toestel ook een dergelijk verkooppatroon krijgt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000