'Nokia komt dit jaar met A1-smartphone'

© CIDimport

'Nokia komt dit jaar met A1-smartphone'

Geplaatst: 4 april 2016 - 11:42

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:14

Redactie ID.nl

Nokia is dit jaar eindelijk weer van plan een eigen smartphone op de markt te brengen. Mogelijk is dat de Nokia A1, waarvan beelden op internet zijn opgedoken.

Android Authority heeft de eerste afbeeldingen van het toestel in handen. Het zou een midrange toestel zijn met een 5,5-inch full-hd scherm en een niet bijzonder snelle Snapdragon 652-processor.

Had je het vroeger over mobieltjes, dan had je het al snel over Nokia. Toch hoor je de op dat gebied afgelopen tijd niet zoveel meer van het Finse bedrijf. 

Waar was Nokia?

Microsoft kocht de telefoontak van Nokia in 2013 en bracht daarna verschillende Nokia Lumia's uit. Later besloot Microsoft zijn telefoons zonder de naam Nokia te verkopen, zoals de Lumia 950.

In de tussentijd mocht Nokia zelf geen nieuwe telefoons maken onder de Nokia-naam, maar die afspraak komt dit jaar te vervallen. Of de A1 Nokia's eerste nieuwe toestel is en of we 'm hier ook krijgen, is nog niet zeker.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000