Nieuwe smartphone-trend: camera-gaatje in scherm

Nieuwe smartphone-trend: camera-gaatje in scherm

Smartphone & tablet

Geplaatst: 10 december 2018 - 08:07

Aangepast: 29 augustus 2022 - 18:02

Hoe meer scherm, hoe beter. Onder dat motto doen smartphone-fabrikanten er alles aan om de selfie-camera opnieuw te plaatsen, zodat schermranden tot een minimum beperkt kunnen worden. Na de 'notch' (inkeping) lijkt een nieuwe trend een camera die in het scherm zelf verwerkt zit.

Samsung kondigt vandaag namelijk de Galaxy A8s aan, en Huawei de Honor View 20. Beide hebben links bovenin een gaatje in het scherm, waar de selfiecamera terug te vinden is. Dit zou minder opvallend zijn dan de inkeping in het midden, zoals we voor het eerst zagen in de iPhone X van Apple en daarna ook in meerdere Android-toestellen terugvonden. Van beide telefoons is nog niet bekend of ze ook in Nederland uitkomen.

Galaxy S10

Een toestel dat zeker onze kant uitkomt, is de Samsung Galaxy S10 die begin volgend jaar verwacht wordt. Daarvan gaan de geruchten dat ook hier sprake is van een 'camera-gaatje' in het scherm. Samsung noemt schermen die er zo uitzien ook wel Infinity-O-displays. Sowieso wordt 2019 een interessant jaar voor de traditionele smartphone zoals we hem nu kennen. De eerste opvouwbare telefoons maken dan ook hun opwachting en we zien regelmatiger vingerafdrukscanners onder het scherm.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000