Netflix kondigt eerste mobiele game aan

© PXimport

Netflix kondigt eerste mobiele game aan

Smartphone & tablet

Geplaatst: 19 april 2022 - 06:15

Aangepast: 16 november 2022 - 09:36

Joris Peterse

Netflix heeft zijn eerste mobiele game aangekondigd. Deze wordt samen met een animatieserie ontwikkeld. Hiervoor werkt Netflix samen met de makers van het populaire kaartspel Exploding Kittens.

Netflix is langzaam maar zeker aan het uitbreiden naar een nieuw lucratief domein: mobiele games. Al eerder werd een stap in die richting gezet met de serie “You vs. Wild”; een survivalserie van Bear Grills, waarbij de kijker kiest welke survivalkeuzes gemaakt moeten worden. Vorig jaar kondigde Netflix aan de volgende stap te zetten naar een echte mobiele game, die nu uit de doeken gedaan wordt.

Voor de eerste mobiele game werkt Netflix samen met de makers van het kaartspel Exploding Kittens, gemaakt door striptekenaar Matthew Inman (The Oatmeal). Dit komische spel stamt uit 2015 en doet in grote lijnen denken aan het kaartspel zwarte pieten. Naast de mobiele game verschijnt ook een serie over Exploding Kittens.

© PXimport

Mei 2022 en 2023

In een blogpost kondigde Netflix de nieuwe serie en game aan. Netflix-abonnees kunnen de game zonder in-app aankopen spelen. Exploding Kittens is zowel single player als multiplayer te spelen. De game verschijnt in mei 2022. Een jaar later volgt de animatieserie.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000