Motorola komt met modulaire smartphone

Motorola komt met modulaire smartphone

Smartphone & tablet

Geplaatst: 28 februari 2014 - 07:51

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:07

Motorola brengt begin volgend jaar zijn eerste 'modulaire' smartphone op de markt. Dat is een telefoon die in verschillende onderdelen op te bouwen is. Ook mooi: de telefoon gaat in de basis slechts 35 euro kosten.

Een modulaire smartphone is een telefoon die alleen uit de basisstructuur bestaat. Daar kunnen vervolgens verschillende onderdelen en elementen van de telefoon aan worden toegevoegd, zoals een nieuwe processor of extra geheugen.

Onderdelen kopen

De kale versie van de telefoon zoals die op de markt komt, is niet te gebruiken. Die bestaat slechts uit het frame van de telefoon en een scherm. Daarbij moet de gebruiker eerst een telefoon- en internetmodule aanschaffen, evenals een processor en geheugen.

In stukjes

Het is de bedoeling dat gebruikers na verloop van tijd onderdelen van hun telefoon kunnen upgraden, in plaats van hun hele toestel. Dat is uiteindelijk veel goedkoper. Zo kunnen ze meer werkgeheugen kopen, een betere camera, of een snellere processor om de telefoon weer helemaal actueel te maken. Het idee van een modulaire smartphone komt van het Nederlandse initiatief 'Phonebloks', dat een modulaire telefoon vorig jaar al presenteerde.

De telefoon, die de werktitel 'Project Ara' heeft, wordt gemaakt door Motorola. Google kocht Motorola in 2012, maar verkocht de telefoonfabrikant vorige maand weer door aan Lenovo. De experimentele divisie van Motorola, die ook de 'Ara' maakt, is echter nog steeds onderdeel van Google.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000