Man knutselt telefoon van Raspberry Pi

© CIDimport

Man knutselt telefoon van Raspberry Pi

Geplaatst: 28 april 2014 - 10:54

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:41

Redactie ID.nl

Als je nog op zoek was naar een nieuwe telefoon, maar geen honderden euro's wil uitgeven aan een Samsung of een iPhone, kun je er altijd nog zelf eentje bouwen. Dat deed althans de Amerikaanse programmeur David Hunt, die van een Raspberry Pi zijn eigen telefoon in elkaar knutselde. Het apparaat heeft een touchscreen en werkende software, en ja, je kunt er ook mee bellen.

Het knutselproject heet de PiPhone, en heeft naast een PiTFT-touchscreen ook een batterij met 2,500mAh en een simkaarthouder, waardoor het apparaat ook echte telefoontjes kan plegen.

Nachtelijke uurtjes

De ontwikkelaar bouwde zelfs een kleine ventilator in zijn creatie, zodat het apparaat ook tijdens het bellen gewoon koel blijft. Het hele project kostte Hunt slechts 113 euro. Daar zitten de vele, vele nachtelijke uurtjes programmeren en knutselen niet bij inbegrepen.

Open source

Hunt schreef zelf de software voor het apparaatje, en wil de source code binnenkort voor iedereen beschikbaar maken. Ook heeft hij zijn hele project stap voor stap online gezet zodat andere hobbyisten ook hun eigen telefoon kunnen bouwen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000