macOS High Sierra vandaag beschikbaar

© PXimport

macOS High Sierra vandaag beschikbaar

Geplaatst: 25 september 2017 - 12:31

Aangepast: 24 november 2022 - 12:43

Redactie

Vandaag kunnen gebruikers van Mac het nieuwste besturingssysteem macOS High Sierra downloaden. Het nieuwe OS is een upgrade van macOS Sierra en voert vooral veranderingen door in Foto's en Safari.

Foto's

De app Foto's op je Mac krijgt in macOS High Sierra een navigatiekolom waarmee je nog makkelijker je foto's kunt ordenen. Ook wordt het makkelijker om foto's terug te vinden.

Met de komst van iOS 11 en macOS High Sierra introduceert Apple ook nieuwe vormen van compressie voor foto's en video's. De apparaten van Apple kunnen nu overweg met de codec H.265, de opvolger van de standaardcodec H.264. Foto's en video die met de nieuwe codec worden gecomprimeerd nemen minder ruimte in beslag, zonder al teveel in te leveren op kwaliteit. Zo kun je meer uit het geheugen van je iPhone, iPad en Mac halen.

Safari

De andere app die een grote update heeft gehad is Safari. Apple heeft een slim systeem in de browser verwerkt die tracking van websites moet voorkomen. Zo kan je websitebezoek je niet dagen later nog achtervolgen in de vorm van advertenties op andere websites.

Met macOS High Sierra is het in Safari ook mogelijk om per website andere instellingen toepassen. De browser onthoudt de instellingen en laadt deze op het moment dat je de website bezoekt. Speelt een bepaalde website automatisch filmpjes af? Je kunt nu in Safari instellen dat die functie voor die specifieke website wordt uitgeschakeld. Met deze sitegebonden instellingen is het mogelijk om Safari volledig aan je wensen aan te passen.

Nederlandse tijd

Net als iOS 11 kunnen we macOS High Sierra vanaf 19:00 Nederlandse tijd downloaden. Benieuwd wat er nog meer nieuw is in macOS High Sierra? Bekijk hier ons overzicht.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000