De beste lockdown-apps en -websites om de avondklok mee door te komen

© PXimport

De beste lockdown-apps en -websites om de avondklok mee door te komen

Smartphone & tablet

Geplaatst: 31 maart 2021 - 08:17

Aangepast: 25 november 2022 - 10:52

Stefanie Katzenbauer

De lockdown vanwege corona houdt nog steeds stevig stand. Dat betekent dat we in de avonduren na 22:00 braaf thuis moeten zijn en dat we nog steeds maar één bezoeker per dag mogen ontvangen. Online zijn er gelukkig veel meer mogelijkheden dan in het echt en daarom hebben we een aantal nieuwe apps en sites op een rijtje gezet waarmee je je vrienden en familie in de lockdown toch kunt blijven zien en spreken. Dit zijn de beste lockdown-apps en sites.

Discord

Discord is een makkelijke app om met je vrienden en familie te kletsen, videobellen of tekstueel te kunnen chatten. Zoals dat inmiddels bij veel chatsoftware het geval is, kun je ook in Discord een ruimte maken (Discord noemt dit een server) waarin je je vrienden uitnodigt om te kletsen. Deze kamer kun je afsluiten voor vreemden. Daarnaast kun je binnen de app verschillende kanalen maken die gericht zijn op één onderwerp. Ook kun je bestanden zoals foto’s makkelijk delen in de app. Als je eenmaal met je vrienden in gesprek bent, kun je door de tijdlijn scrollen om terug te lezen wat er allemaal gezegd is. 

(Android/iOS)

© PXimport

Backyard

Ook Backyard combineert video, audio en tekst met elkaar op hun website. Deze site is er namelijk op gericht om weer een ouderwetse spelletjesavond te faciliteren voor jou en je vrienden. Vanaf je laptop kun je inloggen op de site en hier vrienden voor uitnodigen. Je komt samen in een ruimte en hier kun je vervolgens met je vrienden spelletje spelen. Er zit voor ieder wat wils bij. Zo is er een Cards Against Humanity variant, maar kun je ook tekenen of juist een potje Weerwolven spelen. Maar dat is niet het enige. Je kunt binnen deze site namelijk ook gewoon je scherm delen of samen naar Youtube filmpjes kijken. De site faciliteert meerdere manieren om samen online iets leuks te doen. 

© PXimport

Teleparty – Netflix Party

Gaat je vaste prik filmavond al maanden niet door vanwege de avondklok? Dan wordt het tijd om online samen films of series te kijken. Dit kan bijvoorbeeld met Teleparty – Netflix Party. Er bestaat zowel een site als een app waarmee je samen je favoriete films online kunt kijken. Het concept is simpel: je downloadt de app of maakt een account aan op de site, en klikt een video aan. Deze kun je vervolgens in een Teleparty ruimte samen kijken. De app en site zijn compatibel met populaire streamingsdiensten zoals Netflix, Disney + en HBO. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000