Lenovo Phab 2 Pro is eerste smartphone met Google's Tango

Google en Lenovo onthullen de eerste smartphone met Tango-technologie in de camera. De Lenovo Phab 2 Pro brengt daardoor een hoop augmented reality-mogelijkheden met zich mee.

Eén van de toepassingen van Tango is het inrichten van je huis met virtuele meubelstukken. Zo kun je bepalen of een bed of bankstel wel goed past, voordat je tot een koop overgaat. Te meer omdat de techniek ook in staat is om objecten op te meten.

Daarnaast zijn er nog veel meer AR-apps. Sterrenstelsels kunnen in de lucht zweven, je kunt virtuele huisdieren opvoeden, spoken jagen, aan auto's knutselen en spelletjes spelen. Google riep developers eerder dit jaar op om dit soort AR-toepassingen te verzinnen.

Specificaties

De smartphone zelf heeft een fors 6,4 inch scherm met een resolutie van 1440 x 2560 pixels. Het toestel wordt aangedreven door de Snapdragon 652-cpu en 4 GB RAM. Er zit een 16 MP-camera in en ook de accu valt op. Deze heeft een capaciteit van 4050 mAh.

De Lenovo Phab 2 Pro met Tango komt deze zomer uit, met een vanaf-prijs van 499 dollar. Of het toestel ook naar Nederland komt, is nog niet bekend.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000