KORT: Hackers stelen 8,7 miljoen accountgegevens

© CIDimport

KORT: Hackers stelen 8,7 miljoen accountgegevens

Smartphone & tablet

Geplaatst: 30 juli 2012 - 07:17

Aangepast: 16 november 2022 - 10:13

Redactie Computer!Totaal

In het kort: Hackers stelen gegevens van 8,7 miljoen abonnees van een Koreaanse provider, Fedora geeft prijzen weg aan ontwikkelaars en Apple overwoog miljoeneninvestering in Twitter.

Fedora geeft prijzen weg aan makers

De mensen achter Linux-distributie Fedora verloten prijzen aan ontwikkelaars die aan het project hebben bijgedragen. Met een loterij worden op 16 augustus winnaars gekozen uit ontwikkelaars die zich voor die tijd hebben aangemeld. Fedora-bijdragers uit bepaalde regio's, waaronder Nederland, kunnen zich tot 15 augustus opgeven om kans te maken op een van de prijzen. Fedora geeft 50 OLPC's, 150 Raspberry Pi's en 20 Arduino's weg. Om mee te doen, moeten ontwikkelaars een Fedora-account hebben, bijdrages hebben geleverd en lid zijn van een tweede 'contributor group'.

Hackers verkopen miljoenen klantgegevens

Twee Zuid-Koreaanse hackers zijn gearresteerd omdat ze 8,7 miljoen accountgegevens hebben gestolen van een grote telecomprovider in het land. Het duo heeft deze gegevens doorverkocht aan een telemarketingbedrijf. Ze zouden daar ongeveer 650.000 euro mee hebben verdiend. Er zijn ook zeven mensen gearresteerd voor het helen van de gestolen digitale goederen. Provider KT zegt dat de hackers gedurende vijf maanden namen, telefoonnummers en adressen hebben gestolen. Pas in juli ontdekte de telco dat het al tijden werd gehackt.

Apple overwoog miljoeninvestering in Twitter

Apple heeft met Twitter gesproken over eventuele investeringen in de berichtendienst, maar dat zou al maanden geleden zijn, mogelijk zelfs meer dan een jaar terug. Op dit moment wordt er niet met elkaar gesproken, schrijft persbureau Reuters. Dat checkte zijn bronnen bij Apple nadat de New York Times dit weekeinde bracht dat beide bedrijven met elkaar spraken over een miljoeneninvestering van Apple in Twitter. Volgens de Times waren die gesprekken in de afgelopen maanden, Reuters meldt dat dat al langer geleden was. In ieder geval hebben die gesprekken niet tot duidelijke resultaten geleid.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000