Je iPhone-foto's overzetten naar Windows-pc met AirMore

© PXimport

Je iPhone-foto's overzetten naar Windows-pc met AirMore

Geplaatst: 10 juli 2021 - 05:45

Aangepast: 25 november 2022 - 11:02

Dirk Schoofs

AirMore is een gratis dienst waarmee je je iPhone-foto's kunt overzetten naar je Windows-pc, zonder dat er kabeltjes aan te pas komen. Hoe dat precies werkt, lees je in dit artikel.

Je hebt een Windows-pc en wilt foto’s en video’s van je iPhone of iPad overzetten zonder iCloud of iTunes als tussenstation. En zeg nu zelf, iedere keer een usb-kabeltje in beide apparaten proppen is niet meer van deze tijd. Met de gratis app AirMore maak je een draadloze verbinding tussen de computer en het mobiele toestel.

AirMore is een app die je op zowel een Android- als een iOS-toestel kunt installeren. Toch is de toepassing vooral in het leven geroepen om een brug te slaan tussen de iPhone en de Windows-computer.

Desgewenst kun je iOS en macOS via AirMore laten communiceren, maar daar zien we de meerwaarde niet van in. De connectie tussen een iDevice en een Apple-computer verloopt sowieso al prima dankzij de ingebouwde wifi-synchronisatie en de macOS-oplossing AirDrop.

Zoek AirMore in de App Store en installeer de app op je iPhone. Twijfel je tussen AirMore en AirMore+? Het zijn totaal verschillende apps. De plus wijst niet op een premium-versie of zo. Kies voor de eerste, want AirMore+ is bedoeld om op een draadloze manier bestanden te beheren op mobiele wifi-schijven.

 

© PXimport

Verbinden via QR-code

Op de computer hoef je niets te installeren, zorg gewoon dat de pc en het mobieltje verbinding maken met hetzelfde wifi-netwerk. De wisselwerking tussen pc en mobieltje is gebaseerd op het samenspel tussen de mobiele app en de webgebaseerde app. Staat de app op je telefoon, dan ga je in de browser van je desktop naar http://web.airmore.com om AirMore Web te openen. Deze web-app ondersteunt de browsers Safari, Chrome en Firefox.

Op de homepage staan twee manieren om verbinding te maken: via een QR-code of via Radar. De tweede manier zou zelf toestellen in de buurt traceren waarop de app actief is. Deze methode werkte bij ons niet. Kies dus voor de QR-code en scan de blokjes met de app.

Op de iPhone of iPad

De verbinding komt onmiddellijk tot stand. Er is geen gedoe met log-ins of wachtwoorden. Als kers op de taart is er zelfs geen limiet op de bestandsgrootte. Op je iPhone verschijnt de tekst Met pc verbonden en ook het ip-adres van de verbonden computer. 

Hier zie je ook een grote blauwe knop om de verbinding te verbreken. En onderaan herken je een stel navigatieknoppen om snel naar de afbeeldingen, muziek en video’s te gaan. De laatste knop in het rijtje, Meer, brengt je naar andere producten van ontwikkelaar Apowersoft Limited.

Een irritant minpunt is dat de verbinding telkens wordt verbroken wanneer je telefoon in stand-by gaat. AirMore is een prima oplossing om bijvoorbeeld snel wat foto’s naar de pc over te brengen, maar wil je een langere verbinding leggen, dan raden we aan de functie Automatisch slot tijdelijk uit te schakelen.

Open de Instellingen en tik op Beeldscherm en helderheid, vandaar ga je naar Automatisch slot. Standaard staat dit ingesteld op 1 minuut. Hier kun je de instelling op Nooit zetten om te vermijden dat je iPhone of iPad uit zichzelf op stand-by springt. Als je klaar bent, vergeet dan niet Automatisch slot opnieuw te activeren.

 

© PXimport

Op de pc

In het browserscherm op je pc lees je nog veel meer informatie en merk je hoe goed de verbinding tussen beide toestellen is. Je ziet de naam van het toestel, het type, hoeveel energie er nog in de batterij zit. Je leest de schermresolutie en hoeveel afbeeldingen en video’s er op het toestel staan. Tegelijk verklapt AirMore hoeveel opslagruimte er ondertussen is ingenomen en hoeveel ruimte er nog vrij is.

Links van deze informatie herken je de scherminhoud van het mobiele toestel. Deze inhoud wordt niet automatisch ververst. Wanneer je met de muisaanwijzer over deze afbeelding gaat, komt er een knop om de inhoud te verversen. Die voorvertoning werkt bijvoorbeeld ook als je naar je foto’s navigeert.

 

© PXimport

Deze oplossing komt vooral van pas om afbeeldingen draadloos naar je pc over te brengen. Klik in het browservenster op de knop Afbeeldingen, zodat je alle foto’s te zien krijgt die in de bibliotheek van de iPhone zitten. De nieuwste foto’s staan bovenaan. Er is ook een knop Per maand sorteren, waarmee je de foto’s niet langer per dag, maar per maand groepeert.

Wanneer je op een miniatuur klikt, verschijnen er drie pictogrammen. Het vuilnisbakje dient om de foto te verwijderen, in het midden staat de knop om het afbeeldingsbestand te downloaden naar de harde schijf en helemaal links staat een oogje om de foto te vergroten.

Foto's en video's overzetten

Door op een miniatuur te dubbelklikken, kom je in de Fotoviewer. We hebben gemerkt dat jpg-bestanden haarscherp in beeld komen, terwijl heic-afbeeldingen in AirMore Web er troebel uitzien. Deze voorvertoning in de webversie wordt gestreamd vanuit de draadloze verbinding, de afbeeldingen staan dus niet op de pc.

In de fotoviewer van AirMore kun je vooruit en achteruit bladeren, en is het mogelijk de afbeeldingen te roteren. Onderaan zie je een schakelaar Sjabloon. Dat is een beetje een misleidende vertaling, want het gaat om een knop die de fotoband onderaan in- en uitschakelt. Dankzij die band kun je in de Fotoviewer door de fotobibliotheek bladeren.

 

© PXimport

Je keert terug naar de homepage van AirMore via de knop met het huisje. Hier open je de bibliotheek met video’s. Zowel op het mobieltje als in de web-app kun je hier de videobestanden bekijken, downloaden en verwijderen.

In het midden van ieder miniatuur zie je een afspeelknop. Wanneer je daarop klikt, zal het filmpje over de andere miniaturen heen afspelen. 

Het is zelfs mogelijk de video’s picture-in-picture te bekijken. Ze worden dan op de voorgrond afgespeeld, terwijl je andere dingen kunt doen in de browser. Zelfs als je een foto of video wilt verwijderen met AirMore Web, zal je smartphone toch vragen of je deze bestanden echt wilt wissen.

Ben je klaar, kies dan voor Verbinding verbreken. Je iPhone dan wel iPad hoeft immers niet constant met je pc in verbinding te staan. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000