iTunes/App Store Rewind 2011: Instagram verkozen tot beste iPhone-app en djay tot beste iPad-app

© PXimport

iTunes/App Store Rewind 2011: Instagram verkozen tot beste iPhone-app en djay tot beste iPad-app

Smartphone & tablet

Geplaatst: 9 december 2011 - 16:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Wouter Hoeffnagel

Apple heeft de winnaars van iTunes/App Store Rewind 2011 bekend gemaakt. De App Store Rewind is een jaarlijkse verkiezing waarbij de beste iPhone- en iPad-apps van het jaar worden gekozen. Tijdens de iTunes Rewind worden de beste artiesten en muziek die in 2011 via de iTunes Store zijn verkocht bekend gemaakt.

De prijs voor de beste iPhone-app gaat dit jaar naar Instagram. Andere finalisten in deze categorie waren TomTom Benelux en Nike+ GPS. Tiny Wings gaat er vandoor met de prijs voor de beste iPhone-game van het jaar. To-Fu 2 en Tiny Tower zijn beloond met de tweede en derde plek. Van alle betaalde iPhone-apps is WhatsApp Messenger de grote winnaar, terwijl bij de gratis apps Wordfeud in de prijzen valt.

Van de iPad-apps gaat djay er vandoor met de eerste prijs. De fotobewerkingsapp Snapseed heeft de tweede plek toegewezen gekregen, terwijl Jamie's Recipes het met de derde plek moet doen. De iPad-game van het jaar is Contre Jour HD, waarbij je de omgeving verandert om je personage te bewegen. De tweede plek gaat naar de game SHADOWGUN, terwijl Gesundheit! HD op de derde plek staat.

Daarnaast heeft Apple ook een lijst met de beste muziek van 2011 vrijgegeven. Adele heeft de prijs gewonnen voor de artiest van het jaar, terwijl het album 'tot ziens, Justine Keller' van Spinvis het album van het jaar is geworden. Het nummer 'Plage' van Crystal Fighters is verkozen tot het beste nummer van het jaar.

Ook de zangeres Selah Sue valt in de prijzen. Zij sleept de prijs voor de beste nieuwe artiest van het jaar in de wacht. Voor een volledig overzicht kun je terecht in de iTunes Store of App Store!

Het is overigens niet de eerste keer dat Apple via de iTunes/App Store Rewind de beste apps en muziek van dat jaar kiest. Ook vorig jaar organiseerde Apple de iTunes/App Store Rewind.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000