iPhone mogelijk binnenkort als abonnement

© PXimport

iPhone mogelijk binnenkort als abonnement

Smartphone & tablet

Geplaatst: 28 maart 2022 - 06:03

Aangepast: 25 november 2022 - 11:32

Joris Peterse

Volgens een anonieme bron werkt Apple momenteel aan een plan om iPhones als abonnementsdienst te verkopen. Zo’n hardware-abonnement zou eventueel ook mogelijk kunnen zijn voor andere Apple-apparatuur.

Volgens Bloomberg, dat het nieuws via een anonieme bron naar buiten bracht, worden de toestel-abonnementen mogelijk eind dit jaar of begin volgend jaar geïntroduceerd. Een toestelabonnement is net even anders dan je gewend bent van providers. Daarbij koop je bij je abonnement een smartphone, die je met een maandelijks bedrag afbetaalt. Bij een abonnement op een iPhone van Apple huur je in feite de smartphone. Dit houdt in dat de maandelijkse kosten aanblijven en de smartphone eigendom blijft van Apple. De abonnementsprijs is afhankelijk van het toestel dat je huurt.

Bekende formule

Zo’n abonnementsdienst doet denken aan de toestellease-formule die Nederlandse providers jaren geleden aanboden. Een toestellease zorgde ervoor dat je voor een redelijk toegankelijke prijs nog altijd met de nieuwste smartphone rond kon lopen, ondanks de (toen al) stijgende prijzen van toestellen.

De toestellease was niet heel erg populair. Nadat provider Hi deze in 2012 introduceerde volgde sommige providers. In 2014 stopte Telfort als laatste provider met zo’n smartphone-as-a-service dienst.

De toestellease werd nooit heel erg populair omdat je de telefoon niet bezit. Na de abonnementsperiode moest je deze omruilen, inleveren of overkopen. Ook vielen nadelen niet onder toestelservice. Schade, diefstal of verlies waren verplicht voor eigen rekening.

© PXimport

iPhone-as-a-service

Hoe Apple zo’n smartphone-abonnement vorm gaat geven is vooralsnog niet bekend. Voor het bedrijf is het een aantrekkelijke manier om klanten te lokken die normaalgesproken afschrikken van de relatief hoge prijzen die Apple rekent voor zijn smartphones. Ook kan Apple dit goed combineren met Apple-accounts en diensten als iCloud en TV+.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000