iPhone 4s-gebruikers klagen Apple aan vanwege slechte prestaties iOS 9

© CIDimport

iPhone 4s-gebruikers klagen Apple aan vanwege slechte prestaties iOS 9

Geplaatst: 31 december 2015 - 08:42

Aangepast: 17 november 2022 - 08:34

Redactie

Amerikaanse iPhone-bezitters klagen Apple aan vanwege tegenvallende prestaties op de iPhone 4s. Apple beloofde namelijk dat dat toestel een stuk sneller zou worden met iOS 9, maar de apparaten zijn volgens de klagers juist nagenoeg onbruikbaar geworden met het nieuwe besturingssysteem.

Zo'n 100 gebruikers hebben dan ook een class-action-rechtszaak aangespannen tegen het bedrijf. Ze willen geld zien, omdat hun telefoons praktisch onbruikbaar zijn geworden.

Vastlopen

Bij de upgrade naar iOS 9 beloofde Apple dat de prestaties van het toestel flink zouden verbeteren. In plaats daarvan klagen de gebruikers dat het besturingssysteem vaak vastloopt, dat de accuduur veel slechter is, en dat het scherm soms niet reageert.

Downgraden niet mogelijk

Het is bovendien niet mogelijk om weer te downgraden naar iOS 8. Dat kan niet via de telefoon of zelfs met iTunes, dus zitten gebruikers vast aan het nieuwe besturingssysteem.

Complot

Gebruikers van oudere telefoons klagen vaker dat upgrades niet goed zijn voor oude modellen. Volgens sommige gebruikers zijn zulke upgrades een manier voor Apple of andere fabrikanten om te zorgen dat iemand een nieuwere telefoon koopt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000