In 3 stappen: Contactpersonen van iOS naar Android

© PXimport

In 3 stappen: Contactpersonen van iOS naar Android

Geplaatst: 19 augustus 2013 - 03:00

Aangepast: 16 november 2022 - 10:01

Martin Gijzemijter

Wanneer je overstapt van een iPhone 4 naar een iPhone 5, dan hoef je je over zaken als contactpersonen niet druk te maken, die worden namelijk gewoon gesynchroniseerd. Dat werkt natuurlijk anders wanneer je overstapt van een iOS-toestel naar een Android-toestel. Moet je dan handmatig als vanouds de contactpersonen één voor één invoeren? Gelukkig niet, daar zijn trucjes voor.

01. Contactpersonen exporteren

Het eerste dat je moet doen is de contactpersonen van je iOS-toestel exporteren. Dat kan gelukkig heel eenvoudig, dankzij iCloud. Zorg ervoor dat je contactpersonen zijn gesynchroniseerd met iCloud en log in (op je pc) op www.icloud.com (met je Apple ID uiteraard).

Klik vervolgens op Contacten en druk op Ctrl+A om alle contactpersonen te selecteren. Eenmaal geselecteerd, klik je linksonder op het tandwiel en vervolgens op Exporteer vCard. Je exporteert dan een adressenbestand met daarin alle contactpersonen uit iCloud. Sla het .vcf-bestand ergens op.

 

© PXimport

Je kunt je contactpersonen eenvoudig exporteren vanuit iCloud.

02. Importeren in Gmail

Vervolgens is het zaak om die contactpersonen te importeren in Gmail. Als je geen Gmail-account hebt dan lijkt het wat omslachtig om er speciaal om deze reden eentje aan te maken, maar aangezien je gaat werken met Android, heb je sowieso een Google-account nodig.

In Gmail klik je linksboven op Gmail (onder het logo) en op Contacten in het menu dat uitklapt. Vervolgens klik je op Meer / Importeren. Je kunt nu bladeren naar het .vcf-bestand en klikken op Importeren. De contactpersonen die je hebt geëxporteerd uit iCloud worden nu allemaal in je Gmail-adresboek geladen.

Klik vervolgens op Meer / Dubbele vermeldingen zoeken en samenvoegen om te voorkomen dat je straks dezelfde persoon vier keer in je adresboek hebt. Dit is overigens handig, want door het samenvoegen van contactpersoongegevens krijg je wel een heel compleet plaatje.

 

© PXimport

Importeer die contactpersonen in Gmail en verwijder eventuele doublures.

03. Importeren in Android

We benoemden al even dat Android werkt met een Google-account, en daarmee is het ook logisch dat we de contactpersonen hebben geïmporteerd in Gmail, immers dat account kan probleemloos communiceren met je Android-apparaat. Als het goed is heb je in het tabblad Accounts in Instellingen op je Android-toestel al een Google-account gekoppeld (logischerwijs hetzelfde Google-account waarin je net contactpersonen hebt geïmporteerd. Is dat niet het geval, dan kun je in dat tabblad inloggen op je account om dit alsnog te koppelen.

Wat je vervolgens moet doen? Helemaal niets! Android synchroniseert je contactpersonen automatisch en alle contactpersonen die eerst op je iPhone stonden, staan nu op je Android-toestel.

 

© PXimport

Koppel je account aan Android, en voila, daar zijn je contactpersonen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten