iCloud is niet gehackt volgens Apple

© PXimport

iCloud is niet gehackt volgens Apple

Smartphone & tablet

Geplaatst: 3 september 2014 - 05:30

Aangepast: 24 november 2022 - 11:03

Jeroen de Jager

Apple ontkent na meer dan 40 uur onderzoek dat iCloud is gehackt en zegt dat de gelekte naaktfoto's van beroemdheden op een andere manier zijn buitgemaakt. Dat stelt het bedrijf in een persbericht.

Toch ontkent het bedrijf niet dat er foto's uit iCloud zijn gehaald door derden. De gebruikte methoden: wachtwoorden raden en veiligheidsvragen proberen te beantwoorden. Doordat persoonlijke gegevens van beroemdheden relatief eenvoudig zijn te achterhalen, is het antwoord op zo'n vraag net zo eenvoudig te geven.

Apple raad aan om sterke wachtwoorden te gebruiken en tweestaps-verificatie in te schakelen. Daarnaast gaat ze de autoriteiten helpen om de misbruikers te identificeren.

Beter omgaan met iCloud

Overigens kunnen beroemdheden, maar ook minder beroemde gebruikers, beter een verkeerd antwoord op een beveiligingsvraag instellen. Dat maakt het lastiger voor kwaadwillenden om goed te gokken. Nog beter is het om een eigen beveiligingsvraag aan te maken waarop het antwoord niet is te Googlen. Het allerbeste is natuurlijk om geen naaktfoto's online te zetten, en iCloud op de juiste manier in te stellen zodat je alleen deelt wat jij wilt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000