Huawei brengt OnePlus One-alternatieven naar Nederland

© CIDimport

Huawei brengt OnePlus One-alternatieven naar Nederland

Smartphone & tablet

Geplaatst: 29 oktober 2014 - 10:06

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:17

Redactie

Het Chinese bedrijf Huawei brengt zijn Honor-telefoons naar Europa. Binnenkort kun je daarom ook in Nederland de telefoons kopen die een waardige concurrent worden voor de OnePlus One.

Net als de onverkrijgbare OnePlus One maakt ook Huawei erg goede telefoons die voor weinig geld te koop zijn.

Goede specs

De Honor 6 is zo'n toestel, en tevens het eerste Huawei-toestel dat in Nederland verkrijgbaar komt. Het apparaat heeft een full HD-scherm van 5 inch, 3 GB aan werkgeheugen en een camera van 13 megapixels. Bovendien gaat de batterij lang mee door zijn 3100 mAh, en biedt het apparaat ondersteuning voor 4G+.

Processor

Vooral de processor springt echter direct in het oog, want de Honor 6 maakt bevat een door Huawei zelf ontwikkelde Kirin-octacore-processor. Daarmee kan de telefoon niet alleen veel sneller draaien, maar kan ook de snellere variant van 4G, LTE, worden gehaald.

OnePlus One-concurrent

Dat zijn specificaties waar toestellen als de Samsung Galaxy S5 en de HTC One M8 nog een puntje aan kunnen zuigen, maar de prijs van de Honor 6 is een heel stuk lager: je betaalt er slechts 300 euro voor. Daarmee wordt de Honor-serie een geduchte concurrent van de OnePlus One, met als grote voordeel dat de Honors ook echt te koop zijn. De OnePlus One is alleen op uitnodiging te koop.

Op internet te koop

De Honor-toestellen zullen de komende maanden in Nederland worden verkocht, beginnend met de Honor 6. Ook de Honor 3C komt voor 140 euro naar Nederland vanaf midden november. De toestellen zullen aanvankelijk exclusief via Bol.com te koop zijn, maar later ook via andere webshops.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000