© PXimport

Je iPhone als wifi hotspot

Geplaatst: 14 februari 2019 - 04:08

Aangepast: 14 december 2022 - 11:23

Redactie

Natuurlijk willen we allemaal graag geloven dat we prima zonder internet kunnen leven, maar feit is dat internet zo’n groot deel van ons leven is geworden, dat we het nodig hebben in vrijwel alles dat we doen. Dat merk je wanneer je bijvoorbeeld iets op je computer moet doen, en het internet is uitgevallen. Moet je dan direct naar de bibliotheek rennen? Gelukkig niet, je kunt namelijk heel eenvoudig je iPhone als wifi hotspot instellen.

Wanneer je je iPhone instelt als wifi hotspot, dan kunnen andere apparaten (met een wachtwoord) via draadloos internet verbinding maken met je iPhone, en vervolgens gebruik maken van het mobiele netwerk van het toestel. Superhandig en praktisch, maar er hoort wel een waarschuwing bij. De databundel van je mobiele provider is immers (waarschijnlijk) niet oneindig, en zéker wanneer je sites bezoekt die voor desktops bedoeld zijn, kun je zo’n bundel er met gemak binnen een half uurtje doorheenjagen. Tenzij je écht een gigantische bundel hebt, raden we je dan ook aan om deze optie alleen te gebruiken wanneer dat écht nodig is. Is dat het geval, dan kan deze manier van verbinding maken echt een lifesaver zijn.

Je iPhone instellen als hotspot

Om je iPhone in te stellen als wifi hotspot, navigeer je naar Instellingen op het toestel. Direct in het bovenste blok met opties, zie je de knop Persoonlijke hotspot. Wanneer je hierop drukt kun je aangeven dat je een persoonlijke hotspot wilt maken en daar een wachtwoord bij instellen. Dit wachtwoord is noodzakelijk om te voorkomen dat iedereen die dit draadloze signaal oppikt, zomaar verbinding kan maken met je iPhone. Het enige dat je nu hoeft te doen is zoeken naar de draadloze hotspot die je net hebt gemaakt, op het apparaat waarop je internet wilt, en het wachtwoord invoeren wanneer daarom wordt gevraagd en dit apparaat zal direct gebruik kunnen maken van je verbinding.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000