Hoe bewerk je Safari-bladwijzers in iOS 9?

© PXimport

Hoe bewerk je Safari-bladwijzers in iOS 9?

Geplaatst: 3 maart 2016 - 09:31

Aangepast: 14 december 2022 - 12:09

Redactie ID.nl

iOS is nogal minimalistisch en dat betekent dat niet alle opties altijd meteen zichtbaar zijn. Zo is bijvoorbeeld het beheren van bladwijzers een beetje onduidelijk. Wij leggen uit hoe het werkt.

Bladwijzers waren op je desktop altijd al een efficiënte manier om pagina's te bezoeken die je regelmatig bekijkt, maar op je iPhone en iPad geldt dat natuurlijk nog dubbel zoveel. Immers, het virtuele toetsenbord werkt nog altijd niet zo lekker als een gewoon toetsenbord, en dan is het wel zo handig als je de url van je favoriete website niet telkens in hoeft te typen. Het nadeel van bladwijzers in iOS is echter dat het al snel een rommeltje wordt, omdat niet heel duidelijk is hoe je die bladwijzers kunt bewerken. Lees ook: Slimmer zoeken in Safari op de iPhone.

 

© PXimport

Beheer je bladwijzers in Safari zodat het geen rommeltje wordt.

Bladwijzers bewerken

Gelukkig is dat best eenvoudig. Open Safari op je iPhone en druk onderin op het pictogram dat lijkt op een open boek (het pictogram dat je ook gebruikt om je bladwijzers te gebruiken). Vervolgens kom je in het hoofdmenu van de bladwijzers terecht, met daarin alle mappen die je hebt aangemaakt. Mocht je die mappen willen wijzigen, dan kun je rechtsonder drukken op Wijzig. Je kunt ze verslepen door te slepen aan de pictogrammen met de drie streepjes aan de rechterkant, of verwijderen door te drukken op het rondje met het minteken. Let op, als je een map verwijdert, verwijder je ook de inhoud. Druk op gereed wanneer je klaar bent met het bewerken van de mappen.

Bladwijzers beheren

Om in een map te kijken druk je simpelweg op de map, waarna je de inhoud te zien krijgt. Ook hier geldt dat je de afzonderlijke bladwijzers kunt bewerken door te drukken op Wijzig en vervolgens de betreffende bladwijzers te verslepen door te slepen aan de pictogrammen met de drie streepjes. Verwijderen doe je door te drukken op het rondje met het minteken erin. Let op: het verwijderen van bladwijzers kun je niet ongedaan maken. Om de inhoud van een bladwijzer te wijzigen druk je (nadat je op Wijzig hebt gedrukt) op de naam van de bladwijzer, waarna je de naam, de url en de map waarin je de bladwijzer hebt opgeslagen kunt wijzigen. Zo heb je volledige controle over al je bladwijzers.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten