Hier vind je de wallpapers van Windows 10-thema's

© PXimport

Hier vind je de wallpapers van Windows 10-thema's

Geplaatst: 3 juli 2020 - 02:12

Aangepast: 14 december 2022 - 13:11

Randolf Bouwma

Microsoft brengt geregeld nieuwe Windows 10-thema's uit. Zo'n thema zorgt ervoor dat het besturingssysteem een frisse nieuwe look krijgt. Aan de basis staan vaak fraaie achtergrondafbeeldingen. We leggen uit waar die wallpapers op je systeem worden bewaard, zodat je deze bijvoorbeeld kunt overzetten naar een andere pc.

Het installeren van een thema is een eenvoudige manier om in één keer zaken als de bureaubladachtergrond, kleuren, geluiden en zelfs de cursor van Windows 10 aan te passen. Eerder beschreven we al hoe je kleuren en thema's in Windows 10aanpassen kunt.

Laten we in het kort nog eens kijken naar hoe je zo'n thema binnenhaalt. Klik met je rechtermuisknop op je bureaublad en kies Aan persoonlijke voorkeuren aanpassen. Ga naar Thema's en klik op Meer thema's in de Microsoft Store downloaden. De Store opent en je ziet dat je de keuze hebt uit honderden gratis thema's.

Kies er eentje uit en klik op Downloaden. Nadat de download klaar is, druk je op Toepassen om het thema direct aan te meten. Vaak betreft het meerdere foto's die om de zoveel tijd worden afgewisseld. Je kunt de frequentie ervan aanpassen bij Persoonlijke instellingen, Achtergrond, Diavoorstelling, Afbeeldingen wijzingen elke...

Windows 10 wallpaper locatie

Die beelden komen natuurlijk ergens vandaan. Ze staan op je systeem, maar zijn goed verstopt. Stel je vindt een foto zo mooi dat je die apart wilt bewaren. Of een paar beelden spreken je juist minder aan en die wil je er tussenuit hebben. Dan heb je de juiste map nodig waar de plaatjes als .jpg's in zijn opgeslagen.

Zorg ervoor dat verborgen mappen zichtbaar zijn door de Verkenner te openen en te kiezen voor Opties / Map- en zoekopties wijzigen / Weergave / Verborgen mappen / bestanden en stations weergeven. Navigeer dan naarC:// Gebruikers / [Gebruikersnaam] / AppData / Local / Microsoft / Windows / Themes.

 

© PXimport

Elk geïnstalleerd thema heeft hier zijn eigen mapje gekregen. Binnen zo'n map staan de afbeeldingen in de map DesktopBackground, zoals je hierboven ziet. Je kunt de plaatjes hier kopiëren naar een andere map of simpelweg verwijderen. Stel ze eventueel veilig op een usb-stick of externe schijf, waarna je de beelden ook naar een andere pc kunt overzetten. Of klik er met de rechtermuisknop op en kies Als bureaubladachtergrond gebruiken.

Standaard Windows 10-afbeeldingen

Windows 10 heeft zelf ook nog enkele standaard afbeeldingen ingebakken. Die zie je onder meer bij een frisse installatie - de bekende blauwe achtergrond met het logo van Windows - en op het inlogscherm. Ook deze zijn vindbaar, maar op een andere plaats.

Ga ervoor naar je C://-schijf en open de Windows-map. Daarin vind je weer de map Web. Hier staan alle standaard Windows 10-plaatjes opgeslagen, in verscheidene resoluties. Er zit zelfs een 4K-versie tussen, die uiteraard het beste tot zijn recht komt op een 4K-monitor.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten