Handleiding: YouTube-video’s opslaan en offline bekijken op je iPad

© PXimport

Handleiding: YouTube-video’s opslaan en offline bekijken op je iPad

Geplaatst: 6 maart 2013 - 14:13

Aangepast: 16 november 2022 - 10:06

Wouter Hoeffnagel

De iPad is een ideaal apparaat om onderweg video's op te bekijken. YouTube bevat een enorme hoeveelheid video's en is hiermee een ideale bron om leuke video's te vinden. Een groot nadeel is echter dat je YouTube-video's niet kunt opslaan, waardoor je een internetverbinding nodig hebt om video's te bekijken. Dit is onderweg natuurlijk niet handig. Video Downloader Super Lite lost dit probleem op en maakt het mogelijk YouTube-video's op te slaan. In deze handleiding leggen we je uit hoe je met behulp van Video Downloader Super YouTube-video's kunt opslaan.

Video Downloader Super is een app waarmee je heel eenvoudig YouTube-video's kunt opslaan. De app is beschikbaar op zowel de iPhone, iPod touch als iPad, al bekijk je video's natuurlijk het prettigst op een iPad. Wil jij YouTube-video's offline kunnen bekijken. Download dan de app Video Downloader Super Lite uit de App Store. De app is beschikbaar in gratis en betaalde versie. De gratis versie, Video Downloader Lite Super, biedt je de mogelijkheid maximaal 15 video's gelijktijdig op te slaan op je iPad. Heb je hier niet genoeg aan? Koop dan voor 3,59 euro Video Downloader Super Premium, de volledige versie van de app.

Zoek een leuke video

Is de app geïnstalleerd? Open dan de app door op het icoon te klikken. De app opent standaard in het tabblad Bladeren, waarin YouTube wordt vertoond. Je kunt direct aan de slag met het zoeken van een leuke video die je wilt opslaan. Blader hierdoor simpelweg door de verschillende overzichten en categorieën die op YouTube te vinden zijn of maak gebruik van de zoekmachine.

© PXimport

Zoek in het tabblad ‘Bladeren’ een leuke video op

Sla de video op

Heb je een leuke video gevonden? Open deze dan door op de video te klikken. Zodra de pagina is geladen begint de video te spelen en wordt automatisch een pop-up vertoond. De pop-up geeft je de keuze uit de opties Opslaan naar geheugen en Annuleren. Kies Opslaan naar geheugen om de video op te slaan. Video Downloader Super slaat nu de video op op je iPad.

© PXimport

Klik op ‘Opslaan naar geheugen’ om de video op te slaan

Bekijk de gedownloade video

Wil je een gedownloade YouTube-video offline bekijken? Ga dan naar het tabblad Downloads om een overzicht van alle opgeslagen video's te bekijken. Selecteer de video die je wilt afspelen door op de video te klikken en klik op de groene pijl in de rechterbovenhoek van het scherm om de video te starten.

© PXimport

Speel video’s af via het tabblad ‘Downloads’

Maak een afspeellijst aan

Heb je meerdere video's gedownload je in achter elkaar wilt bekijken? Maak dan gebruik van een afspeellijst. Open het tabblad Afspeellijst en druk op de knop Toevoegen afspeellijst. Geef de afspeellijst een naam en druk op Ok. Klik vervolgens op de knop Toevoegen video en selecteer de video's die je aan de afspeellijst wilt toevoegen. Klik op Gereed in de rechterbovenhoek om je keuze te bevestigen.

© PXimport

Maak gebruik van afspeellijsten om meerdere video’s achter elkaar af te laten spelen

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000