Handleiding: aan de slag met FaceTime

© PXimport

Handleiding: aan de slag met FaceTime

Smartphone & tablet

Geplaatst: 30 april 2021 - 10:07

Aangepast: 25 november 2022 - 10:55

Redactie Computer!Totaal

Met FaceTime kun je videobellen met iedereen die een Apple-apparaat heeft. Hoe werkt de app? Wij leggen het uit!

Op iedere iPhone of iPad die geschikt is voor FaceTime is de app standaard geïnstalleerd. Ook op de Mac wordt FaceTime  standaard meegeleverd. 

De app maakt gebruik van de webcam op je Mac of camera aan de voorzijde van de iPhone of iPad in combinatie met de ingebouwde microfoon.

FaceTime gebruiken op de Mac  

Als je FaceTime voor het eerst wilt gebruiken moet je je eerst identificeren met behulp van je Apple ID. FaceTime vraagt je op de Mac daarom je wachtwoord in te voeren en in te loggen op je Apple ID. Andere personen kunnen jouw op je Mac via FaceTime bereiken door te bellen naar het e-mailadres waaraan je Apple ID is gekoppeld. Klik op de knop Volgende om door te gaan.

FaceTime laadt nu alle contactgegevens die je in het adresboek van je Mac hebt opgenomen. Wil je een nieuwe contactpersoon toevoegen? Voeg het contact dan toe aan het adresboek. Het adresboek is beschikbaar via de map Programma's in het dock. Open hier de app Contacten. Je kunt een nieuwe contactpersoon toevoegen door op de + te klikken. Vul vervolgens de naam van de contactpersoon en het e-mailadres dat hij of zij voor FaceTime gebruikt in. Klik op Gereed om je keuze te bevestigen.

© PXimport

Wil je de nieuwe contactpersoon bellen via FaceTime? Open dan FaceTime via de map Programma's in het dock. Aan de rechterzijde van het venster wordt op alfabetische volgorde een overzicht van alle contactpersonen getoond. Zoek de contactpersoon op in de lijst en klik op zijn of haar naam. Je krijgt nu alle informatie over de contactpersoon te zien. Wil je de contactpersoon op zijn of haar Mac of iPad bereiken? Klik dan op het e-mailadres. Probeer je het liever via FaceTime op zijn of haar iPhone? Klik dan op het telefoonnummer van de contactpersoon.

Contactpersonen die je regelmatig belt kunnen worden opgeslagen in de favorieten, die snel bereikbaar zijn via een apart tabblad. Zoek hiervoor de contactpersoon op in het adresboek en klik op zijn of haar naam. Klik vervolgens op de knop Zet in favorieten.

FaceTime gebruiken op de iPhone en iPad

Gebruik je FaceTime op de iPad? Dan ben je net als op de Mac bereikbaar via je e-mailadres dat gekoppeld is aan je Apple ID. Koppel daarom eerst dit e-mailadres aan FaceTime als je FaceTime voor het eerst gebruikt. Op de iPhone hoef je geen extra stappen te nemen, aangezien de app standaard is gekoppeld aan je telefoonnummer.

Wil je iemand via FaceTime bellen op de iPhone? Open dan de app Telefoon en zoek in het tabblad Contacten de contactpersoon op die je wilt bellen. Klik op zijn of haar naam om de contactgegevens te bekijken en klik op de knop FaceTime om een FaceTime-gesprek te starten. Op het moment dat je met iemand aan het bellen ben kan je het gesprek eenvoudig omzetten in een FaceTime-gesprek. Klik hiervoor simpelweg op het FaceTime-icoon op het scherm.

Op de iPad is de app Telefoon niet beschikbaar. Deze apparaten zijn daarom voorzien van de app FaceTime. Open de app en zoek de contactpersoon op in de contactenlijst. Klik op de contactpersoon om de contactgegevens te bekijken en klik op het e-mailadres of het telefoonnummer om een FaceTime-gesprek te starten.

Je kunt op de iPad of iPod touch ook de app Contacten gebruiken. Zoek ook in deze app de contactpersoon op en bekijk de contactgegevens van deze persoon. Klik op de knop FaceTime om een FaceTime-gesprek met de persoon te starten.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000