Grotere en goedkopere iPhone X in 2018

Volgens analist Ming-Chi Kuo zal Apple in 2018 welgeteld drie nieuwe iPhones op de markt zetten. Naast twee modellen met een OLED scherm van 5,8-inch en 6,5-inch, zal er ook een goedkoper model verschijnen met een LCD-scherm.

De verkoop van de iPhone X is in volle gang, maar het blijkbaar nooit te vroeg om te speculeren over de iPhones die Apple in 2018 op de markt zal zetten. Analist Ming-Chi Kuo, die het doorgaans bij het rechte eind heeft, vertelde zijn vermoedens aan MacRumors.

Fullscreen

Alle iPhones die volgend jaar op de markt gaan verschijnen zullen volgens Kuo een scherm krijgen dat de hele voorkant van de iPhone beslaat. De kans is groot dat ze inkeping krijgen die we nu al kennen van de iPhone X en ook uitgerust wordt met de TrueDepth-camera die nodig is voor Face ID. Onlangs werd al bekend dat de nieuwe iPad deze functies waarschijnlijk ook krijgt.

© PXimport

Kuo vermoedt dat er volgens jaar drie nieuwe iPhones op de markt zullen verschijnen. Een verbeterde versie van de iPhone X die we nu kennen, met een OLED-scherm van 5,8-inch, en een grotere variant met een OLED-scherm van 6,5-inch.

Een derde iPhone zal er qua schermformaat met 6,1-inch tussenin vallen, maar zal dankzij het LCD-scherm een stuk goedkoper zijn dan de varianten met de betere schermen.

Scherp

De nieuwe iPhone met het 5,8-inch OLED-scherm krijgt een pixeldichtheid van 458 ppi, net als de iPhone X nu heeft. Het grotere model met OLED zal waarschijnlijk een nog scherper beeldscherm hebben met een ppi tussen de 480 en 500. Het model met LCD zal een pixeldichtheid krijgen die vergelijkbaar is met de iPhone 8, die ook een LCD-scherm heeft.

Een voordeel van het LCD-scherm is dat die iPhone waarschijnlijk een stuk goedkoper wordt dan de rest. Volgens Kuo zal de verkoopprijs van dit toestel tussen de 649 en 749 dollar liggen - ongeveer net zo duur als de iPhone 8. Over de prijs van de varianten met OLED werd niet gesproken.

Normaal en Plus

Nu is de iPhone X nog een vreemde eend in de bijt naast het bekende ontwerp van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Het lijkt erop dat Apple de huidige 'normaal'- en 'Plus'-lijn op den duur wil vervangen met smartphones die allemaal het iPhone X-model hebben. Niet alleen krijgen

De tijd zal ons leren of KGI Securities het wederom bij het rechte eind heeft. Gelukkig heeft Apple nog een paar maanden om ervoor te zorgen dat de kinderziektes van de iPhone X niet terugkomen in de modellen van 2018.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000